U GastroID centru uspješno održano takmičenje srednjoškolaca
OTVORI GALERIJU

Pauza / TURIZAM I GASTRO

U GastroID centru uspješno održano takmičenje srednjoškolaca

Kroz ovakve manifestaciju organizatori stvoriti interes za spomenuta zanimanja kako bi potaknuli turističku konkurentnost BiH.

09.05.2017. 12:04 / Izvor: Akta.ba

Takmičenje u okviru IX Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine, čiji je domaćin bio Srednjoškolski centar Hadžići, održan je proteklog vikenda u organizaciji GastroID centra za obuke u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Takmičenje je organizirano za zanimanja iz hotelijersko-ugostiteljskog sektora u kojem je sudjelovalo 11 ekipa kuhara, četiri ekipe poslastičara, četiri ekipe konobara i tri ekipe pekara iz svih srednjih tehničkih i stručnih škola iz BiH.

Kroz ovakve manifestaciju organizatori stvoriti interes za spomenuta zanimanja kako bi potaknuli turističku konkurentnost BiH. Festival je podržan od strane Vlade Švicarske i programa "Prilikaplus" za razvoj kompetencija i unapređenja zapošljivosti.

Elvir Toholj, direktor firme Tofi kazao je kao organizator ovog događaja da sa djecom treba raditi i usmjeravati ih. "Prvo u što djeca gledaju su profesorice i profesori i jako nam je drago što smo pohvaljeni za organizaciju upravo od njih", kazao je on, dodajući da su u narednom periodu planirani slični događaji na ovu temu, gdje će svi dobronamjernici i radnici uvijek biti rado viđeni gosti.

Inače, Vlada Švicarske kroz program "Prilikaplus" podržava i rad GastroID centra za obuke u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

GastroID centar nudi obuke u ugostiteljstvu i hotelijerstvu za zanimanja pomoćnog kuhara, kuhara i sobarice, a uskoro će ponuditi i obuke za slastičara, konobara, recepcionera, barmena, restoranskog i hotelskog menadžera, te kratke obuke ovisno o potrebama tržišta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza