Ljeto u parku – Hastahana

12.06.2018. 10:12 / Izvor: Akta.ba
Ljeto u parku – Hastahana

U sklopu priprema za ovu manifestaciju u Hastahani je obnovljeno košarkaško igralište, sprave u sklopu skate i bike parka, bit će obnovljen i šahovski teren.

U parku Hastahana u sarajevskom naselju Marijin Dvor će od 15. juna / lipnja do 15. septembra / rujna trajati manifestacija „Ljeto u parku – Hastahana“, koja će građanima i posjetiteljima Sarajeva tokom cijelog ljeta ponuditi niz zanimljivih sadržaja namijenjenih svim generacijama.

U sklopu priprema za ovu manifestaciju u Hastahani je obnovljeno košarkaško igralište, sprave u sklopu skate i bike parka, bit će obnovljen i šahovski teren, te postavljeni tereni za odbojku na pijesku, mali fudbal i boćanje. Planirano je da tokom čitavog ljeta u Hastahani budu organizirani brojni sportski događaji.

Postojeće ciciban igralište bit će ograđeno sa ciljem da postane dječija igraonica na otvorenom, gdje će se o najmlađima brinuti profesionalni odgajatelji i gdje će redovno biti organizirana druženja sa animatorima.

U parku je postavljen i natkriveni ugostiteljski objekat u kojem će se na dva velika led ekrana moći gledati utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu i u kojem će se svake večeri dešavati zabavni programi, uz promocije, nagradne igre i žive svirke.

Planirano je da se u Hastahani tokom ljeta dešavaju i projekcije filmova i fitness na otvorenom, kao i razna tematska dešavanja.

U toku je i reparacija javne rasvjete, postavka dekorativnih elemenata, a cjelokupan park bit će pokriven video nadzorom i 24-satnim fizičkim osiguranjem, sa ciljem da Hastahana tokom ljeta zaživi i zasja punim sjajem.

Događaj „Ljeto u parku – Hastahana“ organizira Konzorcij za razvoj Destinacije Sarajevo, kojeg čine Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija, a koji iza sebe ima niz uspješnih projekata, kao što su: Sarajevo Summer Market, Sarajevo Ramazan Festival, Ljeto na Žutoj tabiji, Sarajevo Holiday Market...

Manifestacija „Ljeto u parku – Hastahana“ podržana je od strane Općine Centar, Grada Sarajeva i brojnih drugih sponzora i partnera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza