LiNK Mostar u studijskoj posjeti u Stocu

31.08.2018. 16:28 / Izvor: Akta.ba
LiNK Mostar u studijskoj posjeti u Stocu

Cilj posjete je razmjene iskustava te primjera pozitivne prakse.

Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i Udruženje žena MOST Jablanica su 30.08.2018. godine održali studijsku posjetu Udruženju Orhideja u Stocu, s ciljem razmjene iskustava te primjera pozitivne prakse, obzirom da su aktivnosti UŽ Most i Orhideja srodne te imaju za cilj ekonomsko osnaživanje žena sa ruralnih područja.

Ovom prilikom predstavnici Udruženja Minva Hasić (Orhideja), Ćamila Imamović (UŽ Most) i Majda Penava (LiNK) predstavile rad svojih organizacija.

Sanja Zukić (UŽ MOST) predstavila je glavne aktivnosti i postignute rezultate projekta "Okusi Jablanice za ruralni razvoj". Učesnice su kroz diskusiju dobile odgovore o poslovanju Zadruge osnovane od strane Udruženja Orhideja. Predstavljene su pozitivne i negativne strane ovakvog načina poslovanja te je razgovarano o tekućim aktivnostima udruženja.

Najavljeno je i održavanje  takmičarske manifestacije "Najbolji okusi Jablanice", planirano u septembru 2018 godine u Jablanici. Za 15 žena, učesnica radionica u okviru projekta "Okusi Jablanice za ruralni razvoj" će se prvenstveno održati obuka - showcooking, koju će voditi stručnjaci za pružanje usluga cateringa, a koja će obuhvatiti pripremu slanih i slatkih jela, aranžaman i dekoraciju te prezentaciju jela.

Nakon obuke održat će se takmičenje "Najbolji okusi Jablanice", na kojem će takmičarski timovi predstaviti stečene vještine i znanja iz organizacije i prezentacije cateringa.  

Projekat "Okusi Jablanice za ruralni razvoj" se implementira u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza