U asortimanu OrtoSara nekoliko vrsta invalidskih kolica

09.03.2015. 14:37 / Izvor: eKapija.ba
U asortimanu OrtoSara nekoliko vrsta invalidskih kolica

Bitna stavka djelovanja firme je edukacija o novim tehnologijama, materijalima i izradi istih. Edukacija se organizuje u OrtoSar ili drugim radionicama i protetičkim centrima u BiH, kao i u susjednim državama. U asortimanu OrtoSara nekoliko vrsta invalidskih kolica

OrtoSar d.o.o. Sarajevo je firma koja se bavi proizvodnjom, trgovinom i aplikacijom ortopedskih pomagala. OrtoSar pruža svoje usluge širom BiH po potrebi u posebnim situacijama i u kućnim posjetama. Bitna stavka djelovanja firme je edukacija o novim tehnologijama, materijalima i izradi istih. Edukacija se organizuje u OrtoSar ili drugim radionicama i protetičkim centrima u BiH, kao i u susjednim državama.

"Redovni smo posjetioci međunarodnih sajmova ortopedske tehnike te na taj način uspostavljamo poslovne i stručne kontakte, te imamo mogućnost da za kratko vrijeme dobijemo sve potrebne informacije, kako o novim proizvodima iz raznih oblasti ortopedije, tako i o načinu prezentiranja istih.

U našem asortimanu postoji nekoliko vrsta invalidskih kolica. Ima ih od onih standardnih do savremenih, dobro prilagodljivih i podesivih aktivnih kolica. Sva imaju sličan mehanizam sklapanja - preklopnu mehaniku papučica za noge prema gore i povlačenjem presvlake sjedišta prema gore ona postaju uska", ističu iz kompanije OrtoSar.

Zbog mogućnosti preklapanja potrebno je nešto pomičnosti u okviru kolica i to zato kako kod preklapanja ništa ne bi zapelo.

Prednost: više udobnosti, jer se kod neravnog tla ponešto izjednačuju.

Mana: dio snage potrebne za pokretanje "propadne" zbog pokretljivosti okvira. Sve mjere, dakle širina i dubina sjedala, te visina leđnog naslona daju se individualno uskladiti prilikom izbora kolica.

Isto tako, može se prilagoditi nagib sjedala i "mogućnost prevrtanja" prema jačini invaliditeta ili znanju upravljanja od strane korisnika. Ova kolica su najprikladnija kao dnevna kolica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza