Unapređenje kvalitete: Kompaniji OrtoSar dodjeljen ceritifikat ISO 9001: 2008

07.02.2011. 15:11 / Izvor: eKapija.ba
Unapređenje kvalitete: Kompaniji OrtoSar dodjeljen ceritifikat ISO 9001: 2008

Kompaniji OrtoSar iz Sarajeva koja je specijalizirana za izradu svih tipova proteza i ortoza danas je uručun certifikat ISO 9001: 2008. Certifikat im je uručila certifikacijska kuća Tüv Adria nakon završetka aktivnosti na provjeri i implementaciji sistema upravljanja poslovnim procesima proizvodnje i veleprodaje. Inače, ovaj međunarodni standard promovira prihvatanje procesnog pristupa pri razvijanju, implementiranju i poboljšanju efektivnosti sistema upravljanja kvalitetom.

(Muamer Peljto i Midhat Kabahija)

Certifikat je u sjedištu ove firme u Sarajevu generalnom direktoru OrtoSara Midhatu Kabahiji uručio Muamer Peljto, direktor certifikacijske kuće Tüv Adria.

Uvođenje sistema upravljanja kvalitetom još je jedan u nizu dokaza koliko ova kompanija radi na podizanju kvaliteta svog poslovanja."Ovaj certifikat je kruna rada našeg poduzeća u proteklih osamnaest godina, čiji je cilj bio, prije svega, da standardiziramo usluge našeg preduzeća", kazao je Kabahija nakon uručenja certifikata.

Dodao je da će OrtoSar i dalje nastaviti da djeluje u ovom pravcu kako bi se pacijentima pružila što kvalitetnija usluga. Naglašava da namjeravaju i u idućem razdoblju ustrajati na uvođenju inovacija i daljnjem poboljšanju kvaliteta usluge.

"Politiku kvaliteta planiramo realizirati implementacijom, održavanjem i stalnim poboljšanjem sistema upravljanja kvalitetom u skladu sa zahtjevima ISO 9001: 2008", naglasio je Kabahija.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti