Ekopak dobio vrijedno priznanje: Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards 2022

23.04.2022. 11:36 / Izvor: Akta.ba
ekopak

Ekopak je dobio još jedno veliko priznanje za svoj rad.

Ekopak je dobio još jedno veliko priznanje za svoj rad. Naime, u Cazinu je ovog petka, 22. aprila 2022. godine, u prostorijama Gradske vijećnice, upriličena svečana ceremonija obilježavanja "Dana planete Zemlje", a tom prilikom je Ekopaku dodijeljena nagrada "Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards 2022" u kategoriji "privredni subjekti/preduzeća".

ekopak

Inače, izbor za dodjelu nagrade organizirao je Centar za razvoj i podršku (CRP), a cijeli projekat i kampanja podržani su od Evropske unije, u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi – uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta. Ova kampanja promoviše i korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji.

Ekopak je prepoznat kao lider, kada je u pitanju djelovanje na polju očuvanja i zaštite životne sredine.

Ekopak je, kao prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini, izabran za svijetli i najbolji primjer promoviranja pravih vrijednosti u oblasti zaštite okoliša od 56 nominovanih kandidata iz cijele Bosne i Hercegovine, za koje je glasalo preko 97.000 građanki i građani.

"Ova nagrada veliko je priznanje za trud, principijelan rad i dosljednost u poslovanju Ekopaka. Ponosni smo na činjenicu da je naš rad prepoznat kao najbolji među 57 nominovanih kandidata, a još je važnije da su upravo građanke i građani birali i prepoznali našu važnost u oblasti zaštite prirode i životne sredine. Ovakvo priznanje ogroman je podsticaj, ali i odgovornost za nas, da nastavimo raditi i težiti ka EU standardima, te da je naš rad uveliko postao primjer i vodilja za BH društvo", poručili su iz Ekopaka.

ekopak

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza