Zuk vs. Musk

X će direktno prenositi borbu Muska i Zuckerberga

07.08.2023. 13:20 / Izvor: Agencije
musk

Elon Musk objavio da će Tviter, odnosno odnedavno X, prenositi njegovu borbu u Las Vegasu protiv Marka Zuckerberg, vlasnika Mete.

Elon Musk objavio da će Twitter, odnosno odnedavno Iks, prenositi njegovu borbu u Las Vegasu protiv Marka Zuckerberg, vlasnika “Mete”.

Magnati društvenih mreža se još od juna međusobno pozivaju na fizički okršaj u mješovitim borilačkim vještinama u areni u Las Vegasu.

“Prenos uživo borbe Zuk vs. Musk će biti na Iksu. Sav prihod će ići u humanitarne svrhe za vojne veterane”, napisao je Musk rano jutro u objavi na Twitter, ali nije iznio više pojedinosti.

Mask se nedavno na mreži pohvalio kako “tokom dana diže tegove i priprema se za borbu", dodavši da pošto nema vremena za trening, tegove nosi na posao.

Na pitanje jednog korisnika Twitter koja je svrha borbe, Musk je odgovorio da je to “civilizovani oblik rata. Muškarci vole rat”, prenosi RTS.

Predstavnici kompanije “Meta” nisu odgovorili na Reuters zahtjev da komentarišu Maskovu objavu, ali je neko već iskoristio priliku da sa Zakerbergovog lažnog profila odgovori: “Svi znamo da ćeš ti da izgubiš”.

Čitava senzacija je započela kada je Musk u objavi 20. juna napisao da je “spreman za borbu” sa Zuckerberg, koji trenira džiudžicu.

Dan kasnije je tridesetdevetogodišnji Zuckerberg, koji je na svojoj društvenoj mreži Instagram objavljivao fotografije mečeva u kojima je odneo pobjedu, zatražio od Muska da mu “samo javi lokaciju” predloženog okršaja, na što je Musk odgovorio “Vegas Oktagon”, misleći na dvoranu u kojoj se održavaju mečevi prvenstva u mješovitim borilačkim veštinama (MMA).

Mask je obećao da će početi da trenira ukoliko borba bude dogovorena.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza