U saradnji sa Ministarstvom zdravstva KS

Oboljelima od psorijaze u KS bit će dostupna biološka terapija

23.11.2023. 14:44 / Izvor: Akta.ba
psorijaza

U saradnji sa Ministarstvom zdravstva KS, oboljelima od psorijaze bit će dostupna biološka terapija.

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Muamer Kosovac jučer je razgovarao s predstavnicima Društva psorijatičara Federacije Bosne i Hercegovine o uvođenju biološke terapije za osobe oboljele od psorijaze u Kantonu Sarajevo.

Najavio je da će Zavod, u saradnji s nadležnim institucijama, od sljedeće godine uspostaviti protokol o realizaciji programa biološke terapije za liječenje oboljelih od umjerenog do teškog oblika psorijaze u Kantonu Sarajevo.

Riječ je o zajedničkim aktivnostima Zavoda sa zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo i Ministarstvom zdravstva Kantona Sarajevo kojima će se omogućiti liječenje ovom terapijom.

Predstavnici Društva psorijatičara FBiH su istakli vidljive pozitivne pomake u radu Zavoda, te kazali da su ovo ohrabrujuće informacije za sve osiguranike oboljele od psorijaze.

Kako su saopćili iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, sastanak s Društvom psorijatičara FBIH i donošenje novih protokola za oboljele od psorijaze predstavlja korak naprijed ka unapređenju liječenja i podrške, te se omogućava pristup inovativnim tretmanima i terapijama kojima se može značajno poboljšati kvalitet života osiguranika.

Uspostava programa biološke terapije za liječenje oboljelih od psorijaze je potpuno novi pristup u liječenju specifičnih oboljenja, istakli su iz Zavoda. 

Ministar zdravstva KS Enis Hasanović najavio je skori sastanak ss predstavnicima Društva psorijatičara FBiH, radi poboljšanja saradnje i sa resornim kantonalnim ministarstvom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza