KRALJEVSKI PSI, KRALJEVSKO OSIGURANJE

Premijerno u BiH: Prvi psi osigurani u ASA CENTRAL osiguranju

15.03.2024. 14:17 / Izvor: Sponzorisani članak
asa osiguranje

ASA CENTRAL osiguranje ekskluzivno je predstavilo novi proizvod osiguranja, osiguranje kućnih ljubimaca.

ASA CENTRAL osiguranje ekskluzivno je predstavilo novi proizvod osiguranja, osiguranje kućnih ljubimaca. Prvi smo i jedini na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini koji smo omogućili vlasnicima da osiguraju svog člana porodice, psa ili mačku. 

Već prvi dan kampanje „Nanjušili smo da se možemo osigurati“ vlasnici kućnih ljubimaca su saznali da mogu bolje brinuti o zdravlju svojih ljubimaca, što je potaknulo velik odaziv i broj zaključenih ugovora o osiguranju. Prvi psi osigurani u ASA CENTRAL osiguranju su simpatični korgiji, u vlasništvu profesorice psihologije dr. Jasne Bajraktarević

Proces osiguranja kućnih ljubimaca je vrlo jednostavan. Police se mogu ugovoriti kod prodajnih predstavnika ASA CENTRAL osiguranja na više od 200 prodajnih mjesta u BiH ili putem ASA CENTRAL webshopa, uz online popust od 10%.

Korgiji Simba i Rixy prvi osigurani psi u BiH

Jasna Bajraktarević, poznata bosanskohercegovačka psihologinja, borac za prava životinja i ljubiteljica životinjskog svijeta, nije samo predstavila inovaciju u skrbi za kućne ljubimce, već je postavila novi standard brigom o njihovoj dobrobiti. Ovi umiljati korgiji, ne samo da su postali prvi osigurani psi u zemlji, već su simbol saradnje između odgovornih vlasnika i inovativne osiguravajuće kuće, ASA CENTRAL osiguranja.

asa central

Osiguranje kućnih ljubimaca – Najbolja odluka za sigurnost i zaštitu

Kućni ljubimci su životinje koje žive u kući ili stanu kao članovi porodice. Vlasnicima donose radost i zadovoljstvo, a njihova prisutnost može smanjiti stres i osjećaj usamljenosti. Najčešće su to psi ili mačke. Međutim, kućni ljubimci zahtijevaju pažnju, brigu i finansijska sredstva. Mogu se razboljeti ili doživjeti nezgodu. Jedan od načina za njihovu potpunu sigurnost je osiguranje kućnih ljubimaca.

ASA CENTRAL osiguranje je prvo i jedino osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini koje nudi osiguranje kućnih ljubimaca. U širem smislu pokriveni su neočekivani veterinarski troškovi, hitne posjete veterinaru, nezgoda ili bolest kućnog ljubimca. U ASA CENTRAL osiguranju se mogu osigurati psi i mačke, odnosno u užem smislu osiguranjem su pokriveni:

  • Troškovi liječenja
  • Odgovornost vlasnika kućnih ljubimaca
  • Putno osiguranje 

Polica se ugovora ovisno o starosti kućnog ljubimca. Osigurati se mogu psi i mačke starosti od 2 mjeseca do napunjenih 7 godina ako se prvi puta osiguravaju, odnosno ne može se osigurati životinja starija od 10 godina.

Osiguranje kućnih ljubimaca vrijedi za vrijeme dok se ljubimac nalazi na području Bosne i Hercegovine, osim za rizik putno osiguranje koje pokriva sve zemlje van Bosne i Hercegovine, ako drugačije nije ugovoreno.

Jasna Bajraktarević pokrenula inicijativu: Jedan pas, jedna škola

Profesorica dr. Jasna Bajraktarević, istaknuta bosanskohercegovačka psihologinja, ne samo da se ističe svojim stručnim radom iz oblasti psihologije, već je i neumoran borac za prava životinja. Njezina strast prema promicanju dobrobiti životinja očituje se, ne samo u njezinoj stručnosti, već i u konkretnim akcijama. Zajedno sa svojim timom, pokrenula je i akciju ‘Jedan pas, jedna škola’ u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Cilj inicijative je da svaka škola udomi najmanje jednog psa, čime se promoviše, ne samo briga o životinjama i razvijanje empatije kod mladih, već se preventivno djeluje na nekoliko evidentiranih pojavnih manifestacija među učenicima: pojačana anksioznost, depresivnost, agresivnost, kompetitivnost, sklonost ka suicidalnom ponašanju te smanjene socijalne konekcije, poštivanje autoriteta i saradljivost.

Usvajanjem pasa iz azila i sa ulice, inicijativom se daje sistemsko rješenje za ovaj veliki problem, a broj benefita je brojan, poput onih da će se smanjiti napada na građane, ali i da će se smanjiti broj povreda životinja.

"Pozivamo nadležne institucije, ministarstva, škole, azile, veterinarske stanice, radio i TV postaje, internet portale i sve ljude koje žele da se uključe da nam se jave radi sprovođenja ove akcije. Pozivamo vas da nam šaljete fotografije pasa koje je udomila škola iz azila ili sa ulice. Takođe, pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu psima lutalicama. Potrebna nam je podrška vladajućih struktura, sponzora i veterinarskih stanica. Ako želite donirati kućice, hranu ili pružiti veterinarske usluge za pse u školama, javite se. Pokrenuta je i peticija za podršku ovoj akciji. Vaš potpis i podrška su od velikog značaja za uspeh ove ideje. Molim Vas da podržite ovu akciju putem vaših društvenih mreža i da zajedno nađemo načine da škole, uz saglasnost roditelja, počnu da udomljavaju pse", izjavila je profesorica dr. Jasna Bajraktarević.

Kroz njezin rad kao humanitarka, ljubiteljica životinja i aktivistica za prava životinja, Jasna se ističe kao osoba koja je posvećena stvaranju boljeg okruženja za sve životne forme. Njezina neizmjerna ljubav prema životinjama, ne samo da ju je inspirirala da se bori za njihova prava, već je također njezin humanitarni rad pokazatelj njezine duboke predanosti unapređenju društva.

Ova priča o odanosti i sigurnosti predstavlja, ne samo korak prema boljem životu za kućne ljubimce, već i svijetlu tačku u razvoju odnosa između ljudi i njihovih vjernih pratitelja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza