Mali dućan prepun stila: U Mostaru otvoren MODAMO.kreARTiva Concept Store!

19.12.2013. 12:03 / Izvor: eKapija.ba
Mali dućan prepun stila: U Mostaru otvoren MODAMO.kreARTiva Concept Store!
OTVORI GALERIJU

S MODAMO.kreARTiva Concept Storeom Mostar je dobio mjesto gdje sebi ili dragoj osobi možete kupiti komad nakita, torbu ili neki odjevni artikal koji će biti jedinstven i s etiketom MADE in BiH.

Sinoć je u Mostaru na adresi Kneza Branimira 6 (SPC Rondo) otvoren MODAMO.kreARTiva Concept Store. Nešto prije službenog otvorenja koje je bilo zakazano u 18:00h, izlagači su se okupili u Storeu kako bi vidjeli svoj rad, po prvi puta predstavljen u formi Concept Storea, a službeno otvorenje obilježeno je okupljanjem ispred kako bi uživali u premijernom predstavljanju izloga.

"Upravo ovo što sada vidite u dućanu je ono što želimo naglasiti kroz MODAMO.kreARTiva Concept Store. Dakle, tu se ne radi o statičnom dućanu, nego o mjestu koje će disati zajedno s našim izlagačima i uvijek poprimati novi izgled. Kao i Store, tako i naš izlog kojeg ćemo uvijek pomno osmišljavati", poručila je  Ana Ćavar, kreativna direktorica i glavna urednica tijekom otvorenja.

Store je otvoren s postavkom od 18 izlagača, redom sve prepoznatljivih imena s naše kreARTivne scene.

"Vjerujemo da će posjetitelji prepoznati ovaj projekt te nam tako podržati i naš naum da Store konstantno obogaćujemo novim artiklima i novim izlagačima. Ono što nam je drago jeste da smo pokazali da je Bosna i Hercegovina bogata mladim, uspješnim kreARTivnim ljudima koji uistinu izrađuju fantastične stvari. Ponosni smo jer smo omogućili da radove svih njih nađete na jednom mjestu - u MODAMO.kreARTiva Concept Storeu i što je grad dobio mjesto gdje sebi ili dragoj osobi možete kupiti komad nakita, torbu ili neki odjevni artikal koji će biti jedinstven i s etiketom MADE in BiH", poručuju iz MODAMO.kreARTiva.

Store je otvoren radnim danima od 10:00h – 18:00h te subotom od 10:00h – 14:00h. Kako izgleda Concept Store, što ćete sve u njemu pronaći, kao i djelić atmosfere sa sinoćnjeg  otvorenja  pogledajte u galeriji.

Foto: Antonio Radić

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza