Jednopotezno slikanje i Tagil tehnike u Hobby Art Centru Sarajevo

14.10.2015. 11:43 / Izvor: Akta.ba
Jednopotezno slikanje i Tagil tehnike u Hobby Art Centru Sarajevo

Hobby Art Centar Sarajevo, primjenjuje umjetničko i kreativno izražavanje kao procese koji podržavaju psihičko i socijalno zdravlje.

Hobby Art Centar Sarajevo, primjenjuje umjetničko i kreativno izražavanje kao procese koji podržavaju psihičko i socijalno zdravlje. Gotovo svakodnevno, građanima Sarajeva i Mostara, svojim šarenilom, kreativnim radionicama i  novitetima, unosi pozitivnu energiju i osmišljava trenutke odmora i opuštanja. 

Kreativni rad, osmišljen kroz različite popularne tehnike, veoma je prihvaćen od strane građana, od strane mnogih odgojnih i obrazovnih institucija, ali i različitih nevladinih organizacija, koji kroz saradnju sa Hobby Art Centrom realizuju mnoge projekte.

Kreativne radionice za odrasle su redovno u ponudi i dobro su posjećene. Pored njih svake subote nude i radionice za djecu. Prošla subota je bila u znaku djeteta i želeći dati doprinos obilježavanju dječije nedelje , radionice u Hobby Art Centru za svu djecu su bile potpuno besplatne. Tražilo se mjesto više.

Hobby Art Centar u svojim maloprodajnim objektima, po izuzetno povoljnim cijenama, nudi veoma veliki izbor repromaterijala za različite hobby tehnike. Pored repromaterijala za hobby , na policama ovih dućana nude se slikarska platna, boje, kistovi, razni medijumi - koje koriste i hobisti i profesionalci.

Osim maloprodaje,  nude i veleprodaju repromaterijala za hobi i već imaju ostvarenu saradnju sa nekoliko manjih dućana  iz cijele zemlje, kao i sa većim tržnim centrima. Izvoze u Hrvatsku i Crnu Goru.

Kroz dvije godine svog rada ugostili su mnoga značajna imena iz svijeta hobby  kreativne umjetnosti iz zemlje i regiona. To će činiti i u buduće.

"Iz Zagreba, krajem ovog mjeseca očekujemo Teu Jurković. Ona je u cijelom regionu jedna od rijetkih certificiranih majstora OSP tehnike, tehnike jednopoteznog slikanja. Redovno, dva puta u godini dolazi u Sarajevo i Mostar, već je svi poznaju i raduju se njenom dolasku i besplatnim prezentacijama. Početkom novembra, očekujemo gošću iz Beograda, Karin Palalić. Ona je veoma poznata u popularnoj Tagil tehnici slikanja. Naravno obje naše gošće će biti i u Sarajevu i u Mostaru i pored tehnika koje sam pomenula održaće i mnoge decoupage radionice",  kazala je za poslovni portal Akta.ba direktorica Hobby Art Centra, Adisa Tufo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza