ČIP Sistemi predstavili najnovije trendove u interfonskoj komunikaciji

22.09.2015. 12:09 / Izvor: Akta.ba
ČIP Sistemi predstavili najnovije trendove u interfonskoj komunikaciji
OTVORI GALERIJU

Danas je u organizaciji firme Čip Sistemi održano prvo u nizu predavanja i predstavljanja najnovijeg trenda u svijetu interfonske komunikacije, digitalnih interfonskih sistema na temu "Nove tehnologije u svijetu komunikacija".

Danas je u organizaciji firme Čip Sistemi u hotelu Hollywood na Ilidži  održano prvo u nizu predavanja i predstavljanja najnovijeg trenda u svijetu interfonske komunikacije, digitalnih interfonskih sistema na temu "Nove tehnologije u svijetu komunikacija".

Predavači su bili italijanski stručnjaci Luka Urizio i Andrea Campolungo, predstavnici poznatog brenda iz svijeta interfonije ACI Farisa Intercoms kompanije, koji su do sada su održali niz edukacija i seminara u velikim svjetskim centrima, kao predstavnici privatnog i javnog sektora iz svih dijelova BiH. ugradnje. ACI Farisa Intercoms je dugogodišnji dobavljač interfonske opreme za BiH koja se uz pomoć Čip Sistema distribuira potrošačima.

''Veoma smo sretni što smo u Sarajevu i što u ovom divnom gradu radimo predstavljanje naše kompanije i najnovijih dostignuća iz svijeta digitalne interfonije. Zaista uživamo, naši domaćini su divni. Nije prvi put da smo u Sarajevu, ali je prvi put da se družimo sa ovolikim brojem uspješnih ljudi iz Bosne i Hercegovine.''

Tema prvog predavanja su najsavremeniji digitalni interfonski sistemi i nova GSM i IP tehnologija, te njihove skoro neograničene mogućnosti i najjednostavniji i najekonomičniji način ugradnje.

''Pratimo trendove i napredak tehnologije i trenutno se nalazimo u fazi rekonstrukcije, modernizacije i prilagođavanja novim zahtjevima tržišta. Najveći akcenat stavljamo na obrazovanje, tj. na edukaciju postojećeg, ali i na dodatno zapošljavanje stručnog kadra, koje će svojim znanjem, stručnošću i energijom doprinjeti zajedničkom rastu i napredovanju našeg kolektiva'', izjavila je Adisa Tufo, direktorica kompanije Čip Sistemi.

Dodala je da digitalna Interfonska tehnologija još uvijek na našem tržištu nije dovoljno zastupljena .

Sljedeća radionica koju planira organizirati firma Čip Sistemi bit će za ljude tehničke struke koji će biti u direktnom dodiru sa novim tehnologijama i ugradnjom, montažom istih. Interfon kao uređaj nije više kao nekada. Zbog tehnologije koja se svakodnevno razvija, uz pomoć interfora u budućnosti će se moći povezati sa osobnim telefonom, upravljati grijanjem u kući ili ulaznim vratima i sl.

Čip Sistemi doo Sarajevo su osnovani početkom 1996.godine i 01.07.1996. zvanično počeli sa radom. Osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Osnovna djelatnost su elektromontažni i instalaterski radovi jake i slabe struje na privatnim i javnim objektima. Od 1997.godine su distributeri i nterfonske opreme, poznatog italijanskog brenda Aci Farfisa, za tržište Bosne i Hercegovine.

Lista objekata na kojima je montirana ova interfonska oprema je veoma duga.

Hobby Art Centar

Osim osnovnih djelatnosti, kompanija Čip Sistemi, počev od 2013. godine, uvela je i novu poslovnu djelatnost iz oblasti trgovine, maloprodaje i veleprodaje tenutno trendovskog hobby art repromaterijala, Hobby Art Centar.

Kako je za portal Akta.ba kazala direktorica kompanije Adisa Tufo, snadbjevaju svoje trgovine, ali i specijalizovane trgovine širom Bosne i Hercegovine. Izvoze u Hrvatsku i Crnu Goru. Pored ovoga, u okviru hobby programa pokrenuli su i proizvodnu djelatnost.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti