Kreativne radionice za djecu u Hobby Art Centru

01.02.2016. 08:57 / Izvor: Akta.ba

Kreativne radionice za djecu su već tradicija u Hobby Art Centru  u Sarajevu.

Kreativne radionice za djecu su već tradicija u Hobby Art Centru  u Sarajevu. Stotine sarajevskih mališana je prošlo kroz radionice i naučilo prve korake u decoupage tehnici, ali i drugim hobi tehnikama.  Neki od njih su već postali pravi majstori i spremni su da svoje znanje prenose i na druge. Ne možemo ni izbrojati koliko su divnih radova napravili mali kreativci puštajući mašti na volju, ali u isto vrijeme vođeni rukom i praćeni okom instruktora i pedagoga.

Niz radionica je održan i u nekim sarajevskim Osnovnim školama. Željeli smo doći djeci koja nisu u mogućnosti doći do nas i pokloniti im radionice kažu iz  Hobby Art Centra.

"Želimo da unaprijedimo naše radionice i da nađemo način da što više djece nauči nove i savremene tehnike, ali i da koriste nove materijale. Veoma je važno da zajedno i recikliramo, naizgled neupotrebljive i odbačene materijale i da od svega dostupnog napravimo nešto novo. Mašta i nesputana krativnost su najvažniji, a toga u Hobby Art Centru imamo na pretek", rekla je Adisa Tufo, direktorica Hobby Art Centra.

Kreativni rođendani za djecu su izazov i nama i roditeljima. Radimo nešto sasvim novo i drugačije. Djeca su okupirana cijelo vrijeme i svi ponesu sa sobom divnu uspomenu koju su sami osmislili i napravili.

Iz Hobby Art Centru najavljuju i saradnju sa Kids Festivalom, "Smatramo da je to normalan slijed naših aktivnosti, nakon svega što smo učinili i činimo na polju afirmacije dječijeg kreativnog izražavanja i afirmacije dječije ličnosti."

Veliki kreativni potencijal krije se u svakom djetetu i da ga je potrebno poticati i na neki način usmjeriti na pozitivne stvari , pa i osloboditi. Svu dječiju pozitivnu energiju treba kanalisati na ispravan način, poticati kreativnost i inicijativu, a na prvom mjestu pokazati djeci koliko mnogo mogu i znaju, pa i na taj način graditi njihovo samopouzdanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza