Poznati umjetnik iz Grčke u posjeti BiH i Hobby Art Centru

20.04.2016. 08:46 / Izvor: Akta.ba

"Creative Corner"  za sve otvara svoja vrata s ciljem da pruži  još veći izvor inspiracije, edukativnih i zabavnih aktivnosti i do sada neviđen izbor kvalitetnih i cijenom pristupačnih materijala.

Hobby Art Centar je u proteklim godinama svoga rada otvarao vrata mnogim afirmisanim kreativcima iz zemlje i regiona. Ovaj put su otišli malo dalje.  U petak 29.aprila ove godine, u svojim prostorijama ugostiće  poznatog grčkog decoupage umjetnika i kreativca Tzanidakisa Antonisa.

"Sarajevo mi se toliko dopalo  da bih mogao zivjeti ovdje, jedva čekam da odvojim nekoliko dana za radionice i obilazak ovog divnog grada" za Akta.ba rekao je Antonis.

Iz Hobby Art Centra kažu kako ovaj mladi i karizmatični umjetnik već neko vrijeme održava decoupage krativne radionice u mnogim evropskim zemljama, a na tom putu je poželio svratiti i do njih. "Već postoji veliko interesovanje Sarajki za ove radionice, a javljaju nam se kreativke i iz drugih gradova. Nadamo se da će biti dovoljno mjesta za sve", kaži iz Hobby Art Centra.

Nije ovo jedina novost koja dolazi iz Hobby Art Centra. U skorom periodu se očekuje i gostovanje gospođe Tee Jurković, umjetnice iz Zagreba , koja je  odavno u Sarajevu veoma dobro došla i u Hobby Art Centru se osjeća kao domaćin.

"Pored niza gostiju iz zemlje i inostranstva, za 6.maj želimo da najavimo i početak rada Hobby Art Centra – megacentra, na Marin Dvoru, dućana koji će nositi popularni naziv Creative Corner", rekla je direktorica ovog Centra, Adisa Tufo.

O planovima za razvoj Centra Adisa Tufo kaže da "Otvaranje novog dućana u centralnoj gradskoj zoni je normalan slijed svih naših dosadašnjih aktivnosti. Mi želimo da se naša pozitivna priča širi i da sva ljepota kao i energija koju razmjenjujemo sa našim kreativcima dobije još veći obim i sadržaj."

"Creative Corner"  za sve otvara svoja vrata s ciljem da pruži  još veći izvor inspiracije, edukativnih i zabavnih aktivnosti i do sada neviđen izbor kvalitetnih i cijenom pristupačnih materijala.

"Sve nas kreativce i one koji to tek namjeravaju postati, novi Hobby Art Centar - Megacentar uvodi u nove sfere kreativnih mogućnosti svojim superiornim asortimanom materijala, proširenim stručnim timom i nizom kreativnih radionica u novom ambijentu koji će zadovoljiti apetite i najzahtjevnih kreativaca", rekla je Adisa Lisovac dpl.psihologinja i poznata sarajevska kreativka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza