Poklon - jabukom Hoše komerc čestitao Sarajlijama 6. april

06.04.2018. 15:20 / Izvor: Akta.ba

Hoše komerc je domaći tržni lanac koji nastoji uz neophodan kvalitet dati poseban prostor domaćim brandovima.

Poklanjanjem jabuka Hoše komerc d.o.o. Sarajevo je na simboličan način čestitao Sarajkama i Sarajlijama Dan glavnog grada Bosne i Hercegovine. Promoterke Hoše komerca podijelile su danas 3.000 jabuka u Ferhadiji sa naljepšim željama svim građanima za dobro zdravlje, uspjeh i sreću. Na današnji dan 2012. godine Hoše komerc je svečano otvorio market na Markalama, tako da je današnja promocija ujedno i obilježavanje šest godina jednog od najboljih sarajevskih marketa.

«Hoše je sarajevsko i Sarajevo je naše. Već 39 godina pružamo usluge našim sugrađanima na području Kantona Sarajevo u devet naših marketa. Ove godine smo odlučili da Dan grada Sarajeva obilježimo ovom simboličnom gestom podjele jabuka našim sugrađanima sa iskrenim željama za dobro zdravlje, najbolji uspjeh i puno sreće. Ovaj put dijelimo naše domaće jabuke, sa porukom da nastavimo dalje zajedno raditi na izgradnji našeg glavnog grada i cijele Bosne i Hercegovine», navodi se u saopćenju za javnost Hoše komerca.

S tim u vezi, prošle godine kompanija je startala promotivnu kampanju «Sarajevo divno mjesto», posvetivši je u cjelosti gradu u kojem je sve počelo. Trgovački lanac Hoše komerc je sarajevski brand i zato smo se odlučili kampanju fokusirati na Kanton Sarajevo. Kampanja “Sarajevo divno mjesto” upravo sugerira na tu činjenicu, na grad ali i na divne ljude koji ga čine. Drago nam je da trud koji ulažemo u tom smislu već četvrtu deceniju na obostrano zadovoljstvo, građani Kantona Sarajevo nagrađuju svojim povjerenjem, a mi dodatnim jačanjem kvaliteta usluge.

Hoše komerc je domaći tržni lanac koji nastoji uz neophodan kvalitet dati poseban prostor domaćim brandovima. Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. Hoše komerc d.o.o trenutno zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza