Potpuno novi Sportage - budućnost dizajna

22.03.2022 10:22:11
kia sportage

Prilagodite postavke vozila, pošaljite odredište navigacionom sistemu, upravljajte punjenjem*, provjerite stanje vašeg automobila i još mnogo toga.

SERVICE MAXX iz svoje ponude izdvaja novi Sportage. Akcijski katalog možete pogledati na linku ovdje.

Punjenje za sve putnike

Polica za punjenje pametnog telefona nudi brzo bežično punjenje sa snagom od 15 W. USB konektori za brzo punjenje na zadnjoj strani prednjih sjedišta omogućavaju korisnicima na zadnjim sjedištima da svoje pametne uređaje uvijek imaju napunjene.

Napredno iskustvo vožnje

Iz udobnosti sportskog kokpita imate više kontrole nego ikada prije - uz mnoge inovacije, uključujući multimodalni displej osjetljiv na dodir koji Vam omogućava kontrolu nad mnogim funkcijama na dohvat ruke i nesmetano prebacivanje između postavki klima uređaja i navigacije.

Premium audio sistem HARMAN/KARDON

Doživite najbolju zabavu u automobilu uz nevjerovatan kvalitet zvuka, zahvaljujući premijum audio sistemu Harman/Kardon sa 8 zvučnika visokih performansi optimalno raspoređenih po cijeloj kabini, kao i eksternim pojačalom i novom opcijom Active Sound Design (ASD).

Aplikacije za upravljanje na daljinu

Sa Kia Connect aplikacijom možete komunicirati sa svojim Sportageom na nekoliko načina. Prilagodite postavke vozila, pošaljite odredište navigacionom sistemu, upravljajte punjenjem*, provjerite stanje vašeg automobila i još mnogo toga.

Budite uvijek informisani, jednostavno i tačno

Uz skup naprednih karakteristika koje Vam u stvarnom vremenu pružaju informacije o saobraćaju, lokalnim uslugama, vremenu i još mnogo toga. Sa platformama Android Auto™ i Apple CarPlay™ 4, napredno prepoznavanje glasa i drugu tehnologiju koja dodatno povećava Vašu udobnost.

Integrisani zakrivljeni displeji

Neposredno ispred vozača nalazi se 12,3-inčni displej sa mjernim instrumentima koji prikazuje sve ključne informacije. U neposrednoj blizini nalazi se 12,3-inčni LCD displej visoke rezolucije koji kombinuje navigaciju, infotainment i menije. Displeji, spojeni u besprijekornu krivulju, pružaju gotovo kinematografski utisak.

Brži odaziv

Ovaj sistem, koji dobija podatke kamere i radara iz Vašeg potpuno novog Sportagea, analizira informacije o drugim automobilima, pešacima ili biciklistima koji prelaze put ispred Vas - i aktivira signal upozorenja i kočnice kako bi spriječio mogući sudar sa njima. Funkcija Junction Turning takođe otkriva sva vozila koja nailaze kada skrećete lijevo na raskrsnici.

Sigurno skretanje

Pametni tempomat koji se temelji na navigaciji održava vozilo na zadatoj brzini dok se prilagođava vozilima ispred Vas ili krivinama koje pred Vama. Sistem koristi tehnologiju samostalnog učenja kako bi oponašao Vaš stil vožnje.

Sigurni na autoputu

Ova tehnologija automatski prilagođava Vašu brzinu u skladu s ograničenjem brzine koju je otkrio sistem ili koju ste postavili. Osim toga, kontroliše upravljanje, ubrzanje i kočenje ostajući u sredini Vaše vozne trake i održavajući sigurnu udaljenost od vozila ispred vas.

Ključem upravljajte svojim automobilom

Morate li izaći iz auta ili ući u njega na uskom parkiralištu? Bez brige. Sa ovom funkcijom možete stajati ispred svog potpuno novog Sportagea i ključem ga usmjeriti na uska parking mesta ili izaći iz njih. Vaše vozilo će i dalje automatski kočiti ako otkrije prepreku.

 

PODIJELI:
TAGOVI: kia sportage budućnost dizajna

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika