Uživaj u trenutku

Potpuno novi SUV Kia Xceed

21.02.2023 08:30:32
Kia Xceed Service Maxx

Ako tražite nove izazove koji će vas inspirirati, ako vas uzbuđuju nova iskustva, ako vam napuštanje komfor zone izaziva užitak, onda ste dobrodošli u jedan drugačiji ritam novog Kia XCeeda

Ako tražite nove izazove koji će vas inspirirati, ako vas uzbuđuju nova iskustva, ako vam napuštanje komfor zone izaziva užitak, onda ste dobrodošli u jedan drugačiji ritam novog Kia XCeeda.

Radarski tempomat (SCC) s funkcijom kreni/stani

Korištenjem kamere i radara, radarski tempomat kontroliše XCeedovu brzinu i udaljenost od vozila ispred. Sistem održava udaljenost od vozila ispred sebe uz pomoć automatskog sistema za kontrolu brzine vozila. Ako vozilo ispred ubrzava, ubrzat će i XCeed do zadane brzine. Ako vozilo ispred uspori i održavanje sigurnosne udaljenosti nije moguće, sistem smanji brzinu ili u potpunosti zaustavlja vozilo. Korisna pomoć posebno u saobraćajnim gužvama.

Funkcija informisanja o ograničenjima brzine (ISLW)

Funkcija informisanja o ograničenjima brzine daje Vam sve potrebne informacije kako bi Vam pomogli da ostanete unutar ograničenja brzine. Korištenjem kamere na vjetrobranskom staklu očitavaju se ograničenja brzine i ograničenja preticanja te se informacije jasno prikazuju na navigacijskom ekranu i brzinomjeru.

Sistem za sprječavanje naleta (FCA)

FCA sistem može prepoznati vozila koja se približavaju i, opcionalno, pješake koji prelaze cestu. Uz pomoć kamere i radarskih senzora za praćenje brzine i udaljenosti između vozila upozorava vozača u slučaju rizika sudara aktivirajući vizualno upozorenje. U kombinaciji s dodatnom detekcijom pješaka, volan također vibrira. Ako nema reakcije vozača, automobil automatski koči kako bi izbjegao ili ublažio nesreću

Upozorenje o mrtvom uglu (BCW)

Sistem upozorenja o mrtvom uglu ima radarske senzore koji prate mrtvi ugao i upozoravaju Vas na dolazeće automobile prikazujući simbol na bočnom retrovizoru.

Sistem za pomoć pri parkiranju (SMART PARKING ASSIST)

Sa sistemom za pomoć pri parkiranju, ono se čini nevjerojatno lakim. Sistem koristi prednje, bočne i zadnje senzore kako bi vam pomogli s paralelnim, nagibnim i okomitim parkiranjem. Sve što trebate učiniti je držati kočnicu, gas i mjenjač - sistem se brine za upravljanje. Čak vam može pomoći da se izvučete iz paralelnih parking mjesta.

Automatsko gašenje dugih svjetala (HBA)

Kada to situacija dopušta, XCeed automatski prelazi na duga svjetla. Kada kamera u vjetrobranskom staklu noću prepozna nadolazeća svjetla drugih vozila, HBA sistem automatski prelazi na kratka svjetla da ne bi zaslijepila druge vozače.

Zakažite testnu vožnju, kontaktirajte SERVICE MAXX.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika