Prijevod dokumentacije kod prve registracije vozila

07.09.2022 08:36:08
Prijevod dokumentacije kod prve registracije vozila

Prevedi24 d.o.o. za usluge prevođenja i sudskih tumača, za ove potrebe organizirali su cijeli tim sudskih tumača koji će na svim lokacijama u BiH ovu uslugu učiniti dostupnom građanima BiH.

Novim Pravilnikom o registriranju vozila BiH (Sl. glasnik BiH 53/2022), koji je na snazi od 01.09.2022., propisano je da sva dokumentacija koja se koristi u postupku registracije, ukoliko je na stranom jeziku, podnosi se prevedena na jedan od jezika u službenoj upotrebi u BiH i ovjerena od sudskog tumača.

Prevedi24 d.o.o. za usluge prevođenja i sudskih tumača, za ove potrebe organizirali su cijeli tim sudskih tumača koji će na svim lokacijama u BiH ovu uslugu učiniti dostupnom građanima BiH. Prevedi24 d.o.o. ima specijalizirani tim koji će raditi na prijevodima dokumentacije propisane Pravilnikom o registriranju vozila BiH u članu 8. stav 1. Dokazi o vlasništvu nad vozilom, u što spadaju:

  • račun o prodaji vozila izdat na ime kupca vozila ili kupoprodajni ugovor ili darovni ugovor ili zapisnik o licitaciji sa računom, rješenje suda o dosudi pokretne stvari - vozila ili drugi valjan dokaz kojim se dokazuje vlasništvo 
  • ukoliko je vozilo bilo registrirano van BiH, dokaz o vlasništvu vozila s dokazom o odjavi vozila u inostranstvu 

Prevedi24 d.o.o. za usluge prevođenja i sudskih tumača  izvršava usluge prevođenja brzo i u skladu s pravilima struke, te posredstvom svoje mreže dostavlja dokumentaciju za postupak registriranja vozila.  Posebne aranžmane i procedure su pripremili za stanice tehničkog pregleda s kojima će usko surađivati na brzom i kvalitetnom prevođenju dokumentacije.

Za postupak prijevoda dokumentacije kod registriranja vozila, građanima BiH ali i stanicama tehničkog pregleda, dostupni su kontakti društva Prevedi24 d.o.o. za usluge prevođenja i sudskih tumača:

Email: info@prevedi24.ba, T: +387 33 296 700, 

Mob/Viber/WhatsApp 062 905 444; 063 175 444, 065 808 047

www.prevedi24.ba

#prevedi24sudskitumaci

 

PODIJELI:
TAGOVI: Prevedi24 Prijevod dokumentacije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika