Prvi ikad BMW XM - Ekskluzivan, izražajan, elektrificiran (Foto)

18.11.2022 09:12:33

Novi BMW XM kombinira impresivnu prisutnost s visokim performansama BMW-a M i snažnom plug-in hibridnom tehnologijom najnovije generacije

Auto centar Tomić vam predstavlja prvi ikad BMW XM, ekskluzivan, izražajan, elektrificiran: novi BMW XM kombinira impresivnu prisutnost s visokim performansama BMW-a M i snažnom plug-in hibridnom tehnologijom najnovije generacije:

BMW XM*:

Potrošnja goriva, kombinirana WLTP u l/100 km: 1,6–1,5

Emisije CO2, kombinirana WLTP u g/km: 36–33

Potrošnja energije, kombinirana WLTP u kWh/100 km: 30,1–28,9

*Preliminarne vrijednosti.

OTKRIJTE NOVI BMW XM

Savršena kombinacija BMW-a M visokih performansi i inovacije plug-in hibrida.

•           BMW M Hybrid, prvi elektrificirani M High Performance pogon

•           Visokoučinkoviti M TwinPowerTurbo V8-cilindrični benzinski motor

•           Prilagodljivi M ovjes Professional za dinamiku vožnje visokih performansi

•           M xDrive sa M Sport diferencijalom

•           480 kW (653 KS), okretni moment 800 Nm, ubrzanje 0-100 km/h za 4,3 s (Preliminarne vrijednosti)

DAZAJN VANJŠTINE NOVOG BMW-a XM

Dizajn prednjeg dijela

Kultni prednji dio u stilu BMW-ove luksuzne klase nadahnjuje svojom osvijetljenom bubrežastom rešetkom "lconic Glow" i tankim dnevnim svjetlima tipičnim za M. Prepoznatljiva rešetka s logotipom BMWXM i ekskluzivnim Night Gold detaljima odiše luksuzom i ekskluzivnošću. Moćno oblikovan poklopac motora glatko se stapa s dvije izdignute površine.

Bočni prikaz

Bočni pogled kombinira snažan karakter dizajna u stilu coupea sa snažnim proporcijama i stilskim naglascima kao što su najtamniji prozori u cijeloj paleti BMW modela. 23" naplatci od lake legure i traka koji čine oblik novog BMW-a ХМ jedinstvenim stvaraju posebno ekskluzivan učinak u naglašenoj izvedbi boje Night Gold,

Dizajn stražnjeg dijela

Okomite, šesterokutne M dvostruke ispušne cijevi daju jedinstvenu prisutnost stražnjem dijelu s detaljima difuzora zlatne boje i novim ХМ logotipom. Dva BMW logotipa laserski iscrtana s obje strone stražnjeg prozora upućuju na posljednji "samo M" model -BMW M1. Zajedno s lukovima kotača, okolna stražnja svjetla naglašavaju robustan, širok stav.

DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI NOVOG BMW-a XM

Osvijetljena krovna linija

Neizravno osvijetljena krovna obloga impresionira trodimenzionalnom strukturom prizme. Prepoznatljivo ambijentalno svjetlo pruža sjajnu prezentaciju različitih dizajna rasvjete kao što je scenarij dobrodošlice. Odabir boja može se prilagoditi individualnim potrebama kako bi odgovarao načinu vožnje i atmosferi.

M Lounge

M Lounge nudi jedinstveni osjećaj prostranosti. Jednodijelni prostor za sjedenje i detalji kao što su strukture u obliku dijamanta u naslonima za glavu i uzorak šavova odaju udobnost i luksuz. Zajedno sa skulpturalnim, neizravno osvijetljenom krovnom linijom, tamnim prozorima i udobnim jastucima, stvaraju novi osjećaj prostora.

Ekskluzivna Vintage koža

Nova koža s vintage karakterom fascinira svojom prirodnom strukturom i teksturom, postavljajući elegantne naglaske na obloge vrata i ploču s instrumentima. Ovaj materijal se po prvi put koristi ekskluzivno u novom BMW-u ХМ, a posebne metode obrade i usavršavanja pružaju jedinstven i individualan stil u svakom vozilu.

VOZNA DINAMIKA NOVOG BMW-a XM

8-cilindrični plug-in hibridni motor

8-cilindrični plug-in hibridni motor predstavlja čisto zadovoljstvo u vožnji, vrhunsku isporuku snage i prepoznatljivi M zvuk. Zahvaljujući virtuoznoj interakciji s električnim strojem od 145 kW, 4,4-litreni V8 BMW-a ХМ neobuzdano gura naprijed - ne samo zahvaljujući dvama turbopunjačima, potpuno varijabilnoj kontroli ventila Valvetronic i visokopreciznom ubrizgavanju.

Prilagodljiv M ovjes Professional

Adaptivni M ovjes Professional impresionira sportskim upravljanjem bez smanjene udobnosti. Integralno aktivno upravljanje stabilizira vozilo pri većim brzinama i istovremeno smanjuje radijus okretanja. Aktivni stabilizatori smanjuju bočne pokrete, poboljšavajući dinamiku vožnje i udobnost.

M Sport diferencijal

М Sport diferencijal pruža najbolje moguće performanse za vaše vozilo na cesti. Varijabilno raspoređuje pogonsku snagu između stražnjih kotača čime se poboljšava prianjanje i stabilnost u vožnji u različitim situacijama - bilo da se radi o ubrzanju pri izlasku iz zavoja, pri velikim brzinama u zavojima ili u različitim uvjetima na cesti.

PLUG-IN HIBRIDNO ISKUSTVO VOŽNJE U NOVOM BMW-u XM

Inovativne tehnologije za podršku električne vožnje i punjenja.

Najbolje od oba svijeta: novi BMW XM plug-in hibrid.

  • 82–88 km čisto električni domet (WLTP) i inteligentni načini vožnje za potpunu fleksibilnost
  • Maksimalno zadovoljstvo u vožnji uz vrhunsku učinkovitost
  • Učinkovit motor s unutarnjim izgaranjem sa 360 kW (489 KS) i pogonska jedinica BMW eDrive sa 145 kW (197 KS)

М Hibrid

Prebacite se između potpuno električnog pogona i hibridnog načina rada pritiskom na tipku uz interakciju električnog motora i snažnog V8 motora. U isto vrijeme, inteligentni načini vožnje optimiziraju iskustvo vožnje.

Domet do 80 km s novim BMW-om ХМ

Učinkoviti BMW eDrive sustav sa 145 kW (197 KS) omogućuje 82-88 km WLTP čisto električne vožnje. To znači da putujete gotovo nečujno i bez emisija ispušnih plinova.

BMW Charging

Bilo kod kuće ili na putu: BMW Charging nudi vam iješenja za punjenje po mjeri za svaku situaciju. Omogućuje vam punjenje diljem Europe u jednoj od najvećih javnih mreža za punjenje koja se stalno širi. Provjerite razinu napunjenosti vašeg BMW-a i izuzetno jednostavno planirajte svoja putovanja putem aplikacije Му BMW.

KOKPT I TEHNOLOGIJE U NOVOM BMW-u XM

M-specifičan koncept zaslona BMW operativnog sustava 8

BMW operotivni sustav 8 pojednostavljuje upravljanje vozilom, npr. glasom i ekranom osjedjivim na dodir. Vrhunac je dizajn specifičan za M: sadržaj u 2D osigurava najbolju prepoznatljivost; M logo nalazi se u prezentaciji sadržaja. Dva M načina rada ROAD i SPORT stvaraju individuaino, emocionalno iskustvo vožnje.

BMW Curved Display

Jednodijelni BMW Curved Disploy prikazuje informacije o vozilu na jasan način i na velikom području. Kombinira zaslon s instrumentima od 12,3" s kontrolnim zaslonom od 14,9" osjetljivim na dodir. Upravljanje je ergonomski optimizirano i intuitivno. Njegova elegantna integracija u ploču s instrumentima također ga čini atraktivnim.

M Setup

Uz M Setup možete oblikovati iskustvo vožnje prema vlastitim željama. Konfigurirajte dinamičke parametre vožnje prema svojim individualnim zahtjevima. Pogon, vozni mehanizam, upravljanje, kočnice, regeneracija energije i sustav pogona na sve kotače M xDrive mogu se prilagoditi. Jednostavno dohvatite svoju spremljenu konfiguraciju pomoču tipki М1 i M2 na upravljaču.

ORIGINALNI BMW DODACI ZA NOVI BMW XM

S originalnim BMW dodacima, svoj BMW prilagođavate svojim osobnim željama: proizvodi su savršeno usklađeni s BMW-om XM u smislu kvalitete, dizajna i performansi.

BMW Advanced Car Еуе 3.0 Pro

BMW Advanced Car Еуе 3.0 Pro sastoji se od visokokvalitetnih QHD i full HD kamera koje prate što se događa ispred i iza vozila čak i kada je ono parkirano. Ako sustav osjeti vibracije i neobično kretanje izvan vozila, automatski pohranjuje događaj kako bi dokumentirao moguće nesreće ili (pokušaje) provale.

BMW stražnji nosač za bicikle Pro2.0

BMW stražnji nosač za bicikle Pro 2.0 je lagan, ali čvrst te može nositi do 60 kg. Izuzetnojednostavan za korištenje, može prevoziti dva bicikla ili e-bicikla (proširivo na tri bicikla). Njegova funkcija naginjanja omogućuje lagani pristup prtljažniku u bilo kojem trenutku.

BMW nosač za tablet Pro

Sigurno kućište za tablete s BMW sigurnosnom futrolom (zaštitna navlaka). Nosač koji se može namjestiti u različite položaje i kutove pričvršćuje se na opcijsku opcijsku opremu "Travel & Comfort" ili na osnovni nosač.

Ako imate bilo kakvih pitanja, tražite informacije ili želite posebne ponude kontaktirajte Auto centar Tomić.

PODIJELI:
TAGOVI: Auto centar Tomić BMW BMW XM

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika