Kvalitet ispred svega

STARline Sarajevo - prava je adresa za održavanje Mercedes-Benz vozila

08.09.2023 12:58:33

Odaberite najbolje za svoj Mercedes

Održavanjem vozila u STARline Sarajevo osigurat ćete sigurnost i udobnost vozila na nivou koji predstavlja brend, ugradnjom orginalnih rezervnih dijelova od strane stručnog osoblja uz korištenje profesionalnih alata pri servisiranju automobila, što garantuje sigurnost u popravcima, garanciju na zamijenjene dijelove i izvršenu uslugu, doživotnu mobilnu garanciju kao i veću vrijednost  Vašeg vozila pri ponovnoj prodaji.

Obzirom na dugogodišnje iskustvo ovlaštenog zastupnika Mercedes-Benz vozila u BiH, kao i kontinuirani razvoj i ulaganje u segment postprodaje kao ključni element dugoročnog razvoja u ovoj branši, STARline servis posjeduje potrebno znanje i tehnologiju koja će obezbijediti funkcionisanje vašeg vozila bez greške.

Odaberite najbolje za svoj Mercedes

Redovnim  održavanjem vozila u ovlaštenom servisu stiće se pravo na produženu garanciju, kulancu, koju za svaki slučaj posebno određuje proizvođač. Kulanca u pojedinim slučajevima može pokrivati i do 100% iznosa popravki. 

Mobilna garancija inicijalno vrijedi četiri godine. Međutim redovitim održavanjem produžava se do 30 godina. Mobilna garancija pokriva troškove transporta vozila, zamjenskog vozila, taxi, hotela, javnog prijevoza, povrat vozila nakon otklanjanja kvara.

Važnost originalnih rezervnih dijelova

Vlasnici vozila najčešće postavljaju pitanje zbog čega koristiti originalne rezervne dijelove kad postoje zamjenski rezervni dijelovi i po nekoliko puta povoljnijoj cijeni?

Trgovci zamjenskih rezervnih  dijelova tumače da prodaju rezervne dijelove iz prve ugradnje samo pod drugim nazivom, da su jednake kvalitete kao i originalni dijelovi i slično.Međutim nije baš sve tako jednostavno.

Proizvođač zamjenskog dijela možda i jeste isti, ali to ne znači da je dio jednake kvalitete, završne kontrole, itd.

Važno je napomenuti da garancija na originalne rezerve dijelove iznosi 2 godine.

ZAŠTO ODRŽAVATI VOZILA U OVLAŠTENIM SERVISIMA I NAKON ISTEKA GARANTNOG ROKA?

Dok vozilu vrijedi garancija, vozači nemaju dvojbe oko mjesta obavljanja servisa vozila. Međutim, nakon isteka tog garantnog roka većina počinje razmišljati o prednostima i nedostacima ovlaštenih i neovlaštenih servisa. Iako je cijena glavni razlog održavanja vozila u neovlaštenom servisu, ovlašteni servis ipak donosi  veće i dugoročnije prednosti.Usporedbom kvalitete rada veća cijena u ovlaštenim servisima dugoročno je isplativije rješenje.Prvenstvenu razliku čini školovani i educirani kadar stručnjaka. 

Činjenica da moraju biti ovlašteni od proizvođača dokazuje određeni standard koji moraju zadovoljiti, a to je stalna i kontinuirana edukacija uposlenih u servisnoj radionici. Shodno tome, sljedeća prednost odnosi se na specijalne alate i opremu koja se koristi samo u ovlaštenim servisima. 

Nepravilan alat u principu može oštetiti pojedine dijelovi vozila, pa i sam privremeni popravak dugoročno ne nudi kvalitetno rješenje. Prednosti održavanja vozila u ovlaštenom servisu više je nego očita, pogotovo ukoliko razmišljate o dugoročnoj kvaliteti rada vašeg limenog ljubimca.

Stoga s punim povjerenjem uputite se na adresu Osik 4, Ilidža-Sarajevo kako bi uštedjeli svoje dragocjeno vrijeme i novac te svom vozilu pružili servis kakav zaslužuje. 

Kako bi Vam olakšali dolazak u servis, kreirali smo novu uslugu: Online  dogovaranje termina servisa. Na jednostavan i intuitivan način sami odaberite termin posjete servisa koji Vam najviše odgovara putem sljedećeg linka: https://mercedesdijelovi.ba/rezervisi-termin-servisa-online/

STARline Sarajevo, ovlašteni je Mercedes-Benz partner za prodaju i servisiranje Mercedes-Benz vozila u BiH. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika