Unaprijedite svoj Volvo najnovijom sigurnosnom tehnologijom

03.02.2020 09:43:10
Unaprijedite svoj Volvo najnovijom sigurnosnom tehnologijom

Nadogradnju nude za vozila XC90, S90, V90 i V90 Cross Country modelnih godina 2016 – 2018

Sigurnosna poboljšanja koja razvijaju u Volvu godinu za godinom smanjuju broj povrijeđenih u njihovim vozilima i drugih učesnika u saobraćaju. To uključuje i tehnologije asistencije koje su glavni razlozi zbog kojih su Volvo vozila najsigurnija na svijetu.

U SERVICE MAXX za još sigurniju vožnju u Volvu u posebnoj ponudi za samo 113 KM* nude nadogradnju četiri IntelliSafe funkcije koje su razvili nakon što ste kupili svoj Volvo.

Nadogradnju nude za vozila XC90, S90, V90 i V90 Cross Country modelnih godina 2016 – 2018 te vozila XC60 modelne godine 2018 koja su već opremljena sistemom IntelliSafe.


Nove funkcije IntelliSafe:

Sistem pomoći za ostajanje u traci sprječava nenamjerno napuštanje saobraćajne trake – ako pređete oznaku unutrašnjeg ruba vozne trake, sistem Vam pomaže usmjeriti vozilo nazad u voznu traku, a ako je potrebno, aktivira i kočnice kako biste ostali na cesti.

Nadogradnja sistema BLIS za prepoznavanje vozila u mrtvom uglu s pomoći pri upravljanju – postojećem sistemu BLIS koji služi za upozorenje, dodaje se nova funkcija koja može Vaše vozilo nježno usmjeriti nazad u prvobitnu voznu traku ako u trenutku promjene trake u Vaš mrtvi ugao stupi drugo vozilo.

Sistem za sprječavanje sudara s nadolazećim vozilom pomaže Vam pri upravljanju kako biste izbjegli sudar s nadolazećim vozilom. Ako pređete preko ruba svoje vozne trake u suprotan smjer vožnje, Vaš će se automobil vratiti nazad.

Sistem izbjegavanja naleta s kočenjem sigurnosna je novost Volvo koja kao prva na svijetu razaznaje približavanje vozila koje vozi u pogrešnoj voznoj traci. Ako se sudar ne može izbjeći, vozilo automatski koči kako bi smanjile posljedice udarca.

* Od modelne godine vozila ovisi koje funkcije je potrebno nadograditi. U cijenu nije uključen radni sat nadogradnje.

Prijava na servis.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika