Video prijenos putem mobilne mreže BH Telecoma

19.11.2022 10:21:03
bh telecom video prijenos prijenos signala uživo

Usluga je namijenjena poslovnim korisnicima, pravnim licima, koji imaju potrebu za profesionalnim prijenosom signala uživo

Od 15.11.2022. godine, u ponudi BH Telecoma je nova usluga "Video prijenos putem mobilne mreže BH Telecoma" koja podrazumijeva prijenos audio/video signala korištenjem specijalne mobilne produkcijske opreme i resursa mobilne mreže BH Telecoma.

Usluga je namijenjena poslovnim korisnicima, pravnim licima, koji imaju potrebu za profesionalnim prijenosom signala uživo, tj. u realnom vremenu, sa javnih i internih događaja, radi daljeg emitovanja putem TV kanala ili drugih medija (Facebook, Instagram, Youtube, javna web stranica, internet stranica i dr.).

Uspostavljanje usluge je besplatno.

Naknada za korištenje usluge je ovisna od dužine trajanja korištenja:

    period do dva dana                    800 KM

    period do 5 dana                     1.400 KM

    period do 10 dana                   1.700 KM

    period do 30 dana                   3.000 KM.

U cijeni naknade za korištenje uključeni su:

  •     korištenje mobilne produkcijske opreme BH Telecoma (encoder)
  •     korištenje 4 SIM kartice BH Telecoma sa neograničenim mobilnim Internet saobraćajem.

Zahtjev za korištenje usluge podnosi se u pisanoj formi na prodajnom mjestu BH Telecoma ili slanjem skenirane verzije zahtjeva korisnika na fax ili na e-mail adresu menadžera velikih korisnika pripadajuće regionalne direkcije BH Telecoma.

Korisnik je obavezan da prije početka korištenja usluge na lokaciji prijema osigura odgovarajuće tehničke preduslove za prijem audio/video signala.

Uslugu je moguće koristiti samo na području Bosne i Hercegovine.

U slučaju zahtjeva korisnika za video prijenosom putem fiksne mreže, prijenos signala se u zavisnosti od tehničkog rješenja, realizuje preko MPLS mreže ili Internet pristupa BH Telecoma, pod uslovima i cijenama koje važe za uslugu Fiksni pristup Internet mreži zagarantovanim opsegom (paket Business Pro) i MPLS VPN – Top net uslugu uz ugovor na određeno vrijeme. U cijenu naknade za korištenje usluge putem MPLS VPN uključeno je i korištenje encoder i decoder uređaja BH Telecoma.

Cijene su navedene sa uračunatim PDV.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak