obrada podataka

Još niste! Evidentirajte stalna sredstva!

09.02.2023 08:19:01
Stalna sredstva 5th Dimension

Osnovna funkcija modula 5D ELEMENT Stalna sredstva jeste obrada podataka o stalnim sredstvima malih i srednjih preduzeća.

U procesu poslovanja preduzeće koristi sredstva koja se s vremenom troše i njihova vrijednost pada. Amortizira se dugotrajna nematerijalna i materijalna imovina, imovina koja ima ograničen vijek trajanja i koristi se duže od jedne godine, te imovina koja se koristi u pružanju usluge, prodaje robe, proizvodnji proizvoda ili za administrativne svrhe.

Osnovna funkcija modula 5D ELEMENT Stalna sredstva jeste obrada podataka o stalnim sredstvima malih i srednjih preduzeća. Osim što obezbjeđuje evidenciju stalnih sredstava (materijalnih i nematerijalnih), omogućuje i automatizirani obračun amortizacije za proizvoljan vremenski period.

Osnovna funkcija ovog modula jeste obrada podataka o stalnim sredstvima malih i srednjih preduzeća. Osim što obezbjeđuje evidenciju stalnih sredstava (materijalnih i nematerijalnih), omogućuje automatizirani obračun amortizacije za proizvoljan vremenski period.

Nakon upisivanja stalnog sredstva, uz pomoć ovog modula možete vršiti automatsko kreiranje raznih dokumenata i izvještaja, smjestiti stalno sredstvo u određenu klasu, ili ga jednostavno pronaći uz pomoć filtera.

Prilikom obračuna amortizacije uzimaju se u obzir naknadna povećanja ili smanjenja nabavne vrijednosti stalnog sredstva, a omogućeno je i praćenje i arhiviranje periodičnih obračuna amortizacije, kao i amortizacija za otpisana sredstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak