Obračun plaća po povlaštenoj osnovici dostupna u ELEMENT-u

25.02.2022 08:17:30
5TH Dimension obračun plaća po povlaštenoj osnovici

​Za razliku od većine knjigovodstvenih sistema, funkcionalnost obračuna plaća po povlaštenoj osnovici u ELEMENT-u je dostupna!

Za razliku od većine knjigovodstvenih sistema, funkcionalnost obračuna plaća po povlaštenoj osnovici u ELEMENT-u je dostupna!

U propisima o doprinosima postoji posebno pravilo o osnovici za obračun doprinosa za zaposlenike u rudnicima uglja, zatim tekstilnoj, kožnoj i industriji obuće te u niskoakumulacijskim djelatnostima tradicionalnih esnafskih zanata. Prema Zakona o doprinosima je propisano da njihovi poslodavci mogu obračunavati doprinose na osnovicu koja se računa na osnovu koeficijenta 0,29, ali uz uslov da isplaćena plaća ne prelazi 60% od prosječne mjesečne neto plaće u FBiH za period I-IX prethodne godine.

Uputstvo za obračun plaća po povlaštenoj osnovici, za klijente 5TH Dimension d.o.o. Sarajevo je dostupno na web stranici.

Ukoliko Vam je potrebna asistencija, ili imate dodatna pitanja, 5TH Dimension tim korisničke podrške je tu za Vas!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting