Pošumljena lokacija Ovčarevo

Na lokaciji Ovčarevo posađeno 2.500 sadnica bijelog i crnog bora (Foto)

29.12.2022 14:37:17

U okviru kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra - eco edition,  dm drogerie markt podržao je realizaciju 17 ekoloških projekata. Među njima je i projekt "Jedno dijete – jedno stablo" koji je realizirao Zavod za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona.

U sklopu projekta je pošumljena lokacija Ovčarevo s ukupno 2.500 sadnica bijelog i crnog bora. U pošumljavanju je učestvovalo više od 100 učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola s područja općine Travnik, a akciji su se pridružili i zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo SBK i Šumskoprivrednog društva "Šume SBK".

"Zbog velikog značaja i dobrobiti pošumljavanja, ovaj projekat će imati veliku korist za cjelokupnu zajednicu. Osim ovog lokaliteta, u narednom periodu planiramo i nastaviti s pošumljavanjem i u ostalim općinama SBK. Veoma smo zahvalni kompaniji dm koja je prepoznala značaj ove aktivnosti koja je vrlo važan alat za obnovu šumskih ekosistema i jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih metoda neutralizacije ugljičnog otiska" izjavila je Mateja Ibrišimbegović, voditelj Odsjeka za preventivno-promotivnu zdravstvenu zaštitu školske djece i mladih u SBK iz Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB.

Projekt "Jedno dijete – jedno stablo" jedan je od ukupno 17 odabranih, koje je u sklopu kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, kompanija dm podržala s više od 60.000 KM. Kampanja se realizira već duži niz godina, a do sada je kroz različite aktivnosti dm podržao domaće proizvođače, ekološke i druge projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija