Eco edition

Kante za razdvajanje otpada, s edukativnim sadržajem, postavljene na Ilidži

31.01.2023 15:32:54
dm drogerie markt institut kult zajedno za bolje sutra ambalaža reciklaža kante za smeće

U okviru kampanje ZAJEDNO za bolje sutra - eco edition

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, dm drogerie markt je tokom 2022. godine podržao realizaciju 17 ekoloških projekata. Među njima je i projekt „Da ambalaža ne bude gnjavaža – recikliraj za bolje sutra!“ kojeg su pokrenuli volonteri Instituta za razvoj mladih KULT iz sarajevske općine Ilidža.

U sklopu projekta, ispred prostorija Centra su postavljene kante za recikliranje papira, plastike, metala i stakla.

„Cilj projekta je podići svijest svih korisnika te ukazati da ličnim postupcima poput pravilnog odlaganja otpada i reciklaže može doprinjeti očuvanju okoliša, ali i informirati ljude o važnosti recikliranja i dobrobitima za zajednicu i okoliš kroz korisne informacije koje smo istakli na postavljenim kantama. Pored toga, s nadležnom službom smo dogovorili i redovan odvoz recikliranog smeća kako bi on bio i adekvatno zbrinut“, poručeno je iz Instituta.

Projekt „Da ambalaža ne bude gnjavaža – recikliraj za bolje sutra“ jedan je od ukupno 17 odabranih, koje je u sklopu kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, kompanija dm podržala s više od 60.000 KM.

Kampanja se realizira već duži niz godina, a do sada je kroz različite aktivnosti dm podržao domaće proizvođače i ekološke projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija