Društveno odgovorna kampanja

Zelena revolucija Općine Odžak

01.02.2023 12:15:29
zelena revolucija odžak dm zajedno za bolje sutra

U sklopu projekta postavljene su klupe za sjedenje, kante i posude za odvajanje elektronskog otpada, kao i dvije prese za PET ambalažu i limenke.

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, dm drogerie markt je tokom 2022. godine podržao realizaciju 17 ekoloških projekata. Među njima je i projekt „Zelena revolucija općine Odžak“.

U sklopu projekta postavljene su klupe za sjedenje, kante i posude za odvajanje elektronskog otpada, kao i dvije prese za PET ambalažu i limenke. U realizaciji projekta učestovovali su učenici, volonteri i predstavnici lokalne vlasti.

„Nabavkom posuda za odvajanje elektronskog otpada omogućili smo svakom stanovniku općine Odžak da može donijeti manji elektronski otpad, koji ćemo mi adekvatno zbrinuti i na taj način učestvovati u Zelenoj revoluciji. Također, u saradnji s partnerima sav prikupljeni otpad u presama ćemo adekvatno, na sedmičnom nivou, sanirati. Na ovaj način sprečavamo raznošenje otpada i širenje opasnih čestica koje se često pronađu u vrećama smeća koje se odlaže na neadekvatne lokacije“, kazala je Iva Bilušić, koordinatorica projekta.

Projekt „Zelena revolucija Općine Odžak“ jedan je od ukupno 17 odabranih, koje je u sklopu kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, kompanija dm podržala s više od 60.000 KM. Kampanja se realizira već duži niz godina, a do sada je kroz različite aktivnosti dm podržao domaće proizvođače i ekološke projekte.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija