Da li pri kupovini mislite na okoliš?

04.03.2020 09:53:07
Da li pri kupovini mislite na okoliš?

Nošenjem cekera pokažimo svoju odgovornost prema prirodi.

Od 10.3.2020. u dm prodavnicama više neće biti moguće kupiti plastične vrećice.

U skladu sa kontinuiranim djelovanjem dm-a u duhu održivog razvoja i trajnim opredjeljenjem za odgovorno postupanje prema prirodnim resursima i zaštiti okoline, kompanija dm je donijela odluku da od 10.3. iz prodaje povuče plastične vrećice. Ova odluka uslijedila je nakon ukidanja malih, besplatnih plastičnih vrećica u augustu 2019. godine te brojnih pozitivnih reakcija kupaca na tu odluku.

Umjesto plastičnih vrećica koje su u prodaji bile dostupne po cijeni od 0,20 KM, dm svojim kupcima nudi dugotrajna, alternativna rješenja u vidu različitih vrsta cekera u rasponu cijena od 0,70 KM do 3,45 KM, ovisno o materijalu i veličini.

Tokom godina poslovanja, dm je kroz različite kampanje i aktivnosti, otvorenja prodavnica i evente kupcima poklonio više od 250.000 cekera.

Biramo dugotrajna rješenja

Kupovinom možemo prirodi učiniti uslugu! Kako? Vrlo jednostavno: usvajanjem jednostavnih navika poput nošenja cekera u kupovinu i nekorištenja plastičnih vrećica!

Ceker od organskog pamuka

Ovaj ceker od 100% organskog pamuka iz strogo kontroliranog uzgoja osigurava pouzdano nošenje artikala a karakterizira je dugotrajnost zbog kvalitetnog materijala i procesa izrade. Posjeduje certifikate GOTS i FAIRTRADE. U ponudi dm prodavnica možete naći ovaj ceker u nekoliko različitih boja.

Trajni ceker od 90% recikliranog materijala

Osim neodoljivog vizuala, ovaj ceker od 90% recikliranog materijala posjeduje žig „Blauer Engel“ (Plavi anđeo) koji garantuje da je navedeni proizvod proizveden u skladu sa zaštitom okoliša. Idealan je za veće kupovine jer može izdržati težinu i do 15 kg.

Nošenjem cekera pokažimo svoju odgovornost prema prirodi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija