FCL donirala devet laptopa za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja

02.04.2021 13:08:17

Ova donacija je podrška projektu "MOJ WEB – MOJA BUDUĆNOST" koji je pokrenulo udruženje građana "Venus Amica" iz Tuzle

Fabrika cementa Lukavac je u četvrtak, 01.04.2021., uručila devet laptopa Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Ova donacija je podrška projektu "MOJ WEB – MOJA BUDUĆNOST" koji je pokrenulo udruženje građana "Venus Amica" iz Tuzle u saradnji sa JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja i JU Centar za socijalni rad Tuzla.

 "Djeci je neophodna naša pomoć i dužnost nam je svima da se pobrinemo za ovu najosjetljiviju kategoriju naše zajednice. Cilj samog projekta je edukacija i stvaranje boljih šansi za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja. Naša donacija je mala pomoć za njihovu svjetliju budućnost, jer nakon završetka srednjeg obrazovanja napuštaju dom i moraju se brinuti sami o sebi. Tokom tromjesečne edukacije "Osnove web dizajna" steći će neophodna znanja i certifikat u ovoj oblasti. To bi im trebalo omogućiti lakše pronalaženje posla i finansijsku neovisnost" - kazao je Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje Lukavac Cementa.

Važno je istaći da donirani laptopi ostaju u trajnom vlasništvu polaznika edukacije. Fabrika cementa Lukavac će se i nadalje zalagati za kvalitetno obrazovanje djece i mladih kako bi dobili jedanke šanse za bolju budućnost. 

 

PODIJELI:
TAGOVI: Fabrika cementa Lukavac donacija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi