Video serijal

Zašto je priroda važna za dijete?

13.04.2023 13:48:20
U prijateljstvu s prirodom

Edukativni projekat "U prijateljstvu s prirodom"

Lukavac Cement je nedavno pokrenuo novi video projekat – serijal od 24 epizode –   "U prijateljstvu s prirodom".

Sigurno je da roditelji, nastavnici i kompletno društvo žele da svako dijete odraste u osobu koja će brinuti o okolišu i imati usađene, u današnjem svijetu neophodne, ekološke vrijednosti.

Novi mediji, društvene mreže su postale neizostavni dio života i velikih i malih. Ali da bi se djeca zdravo razvijala, trebaju imati i priliku za igru, istraživanje i direktan kontakt s prirodom. Brojna istraživanja su potvrdila da priroda ima pozitivan utjecaj na fizički, mentalni i emotivni razvoj svakog djeteta.

U dobroj namjeri Lukavac Cement je  priredio ovaj video serijal sa željom da djecu usmjerimo i podstaknemo ih na bliži kontakt s prirodom, da doprinesemo njihovoj edukaciji o prirodi, našoj planeti i njenoj zaštiti.

Od 15. februara svakog mjeseca dostupne su po dvije epizode na web stranici: www.uprijateljstvusprirodom.ba

REALIZACIJU EDUKATIVNOG VIDEO PROJEKTA "U PRIJATELJSTVU S PRIRODOM" LUKAVAC CEMENT REALIZIRA UZ PODRŠKU AGENCIJE KREATIVLUK. A GLAVNI CILJ JE DA DJECA UČE, ISTRAŽUJU I DRUŽE SE S PRIRODOM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija