Fabrika cementa Lukavac donirala pametne table za šest osnovnih škola u BiH

30.10.2020 11:35:15

Fabrika je organizirala i ugradnju tabli uz odgovarajući software i druge alate, kao i obuku za nastavno osoblje u svih šest škola.

Tokom mjeseca oktobra Fabrika cementa Lukavac je u gradovima, u kojima ima svoje podružnice, realizirala donatorski projekt "Pametne table za pametne školarce". Donacijom modernih, interaktivnih tabli obradovala je nastavnike i učenike šest osnovnih škola: "Tušanj" Tuzla, "Lukavac Grad" iz Lukavca, "Sveti Sava" Bijeljina, "Jovan Dučić" Zalužani, "Aleksa Šantić" Vojkovići i "Edhem Mulabdić" Sarajevo. Fabrika je organizirala i ugradnju tabli uz odgovarajući software i druge alate, kao i obuku za nastavno osoblje u svih šest škola.

Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje, je istakao da je projekt "Pametne table za pametne školarce" samo jedan u nizu projekata društvene odgovornosti kojim je Fabrika cementa Lukavac pomogla pojedinim školama u ovim teškim vremenima. 

 "Svjesni svih otežanih uslova u kojima rade mnogi nastavnici i učenici, odlučili smo da školama, koje se nalaze u mjestima gdje su naši proizvodni pogoni cementa i betona, poklonimo pametne table. Jedan od razloga je i to što nismo uspjeli održati naš redovni septembarski Dan otvorenih vrata, na kojem uvijek ugostimo brojne učenike. Poznato je da smo kompanija koja prati savremene trendove i koja svoje društveno odgovorne projekte u najvećoj mjeri posvećuje djeci i omladini, njihovom što boljem obrazovanju i zdravom razvoju. Smatramo da je upotreba novih tehnologija u nastavnom procesu od velike važnosti i da doprinosi inovativnosti i motivaciji učenika, a nastavnicima olakšava rad, posebno sada u korona krizi kada je bitno držati distancu i osigurati kvalitetnu online nastavu. Table omogućavaju dinamičnost, fleksibilnost i interaktivnost u nastavi te tako dodatno potiču aktivnu ulogu učenika" – dodao je Begić.

Doniranjem Smart board interaktivnih tabli najnovije generacije, u vrijednosti od skoro 28.000 KM, Lukavac Cement i Lukavac Beton žele podržati modernizaciju nastave u BiH, a školarcima omogućiti što interesantnije i kvalitetnije časove. Ulaganje u obrazovanje mladih i savremene tehnologije 21. stoljeća jedan je od prioriteta Fabrike cementa Lukavac, koja sprovodi i podržava sve inicijative i akcije koje donose dugoročnu korist široj društvenoj zajednici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi