Podrška razvoju dječijeg sporta

Filantropi

Podrška razvoju dječijeg sporta

Povodom 4. dm ženske utrke dm donira 10.000 KM dječijim sportskim udruženjima i klubovima

25.06.2021 15:47:51 / Izvor: Akta.ba

Povodom 4. dm ženske utrke dm donira 10.000 KM dječijim sportskim udruženjima i klubovima

Prijave za donacije otvorene do 12.7.

Sarajevo, 25.6.2021. – Povodom 4. dm ženske utrke, u okviru koje je svoje učešće uzelo više od 3.000 trkačica, dm je odlučio podržati razvoj dječijeg sporta u našoj zemlji. Obilježavajući tako i svoj jubilarni, 15. rođendan, dm će sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, donirati 10.000 KM!

Sve amaterske i profesionalne sportske klubove i udruženja za djecu, koji su registrovani i djeluju na teritoriji BiH, a usmjereni su na sportski rad sa djecom i omladinom do 18 godina, dm poziva da se do 12.7. prijave za donaciju putem ZAJEDNO online platforme www.dm-zajedno.ba. Jedan od osnovnih uslova za aplikante je da održavaju trenažne procese, učestvuju na sportskim takmičenjima, organizuju sportske aktivnosti za djecu ili pak sportskom rekreacijom podstiču zdrav i aktivan život djece. Također, klubovi i udruženja trebaju navesti za koji sport i sportsku aktivnost apliciraju te u koju svrhu su im sredstva potrebna, dok bi sve aktivnosti koje žele realizirati uz pomoć dm donacije trebali realizovati do kraja maja 2022. godine.

„Zdrave životne navike najbrže se usvajaju u najranijoj dobi te smo ove godine donaciju, kojom tradicionalno u okviru našeg projekata dm ženska utrka podržavamo razvoj sporta, odlučili usmjeriti na naše mališane i omladinu koji različitim sportskim aktivnostima ispunjavaju svoje slobodno vrijeme i tako zdravije odrastaju. Zbog novonastalih okolnosti mnogi su bili spriječeni u tome pa je naša želja da podržimo zdrav i aktivan život djece i mladih tim još veća”, izjavila je Admira Isaković voditeljica Nabave i Marketinga dm-a.

Donacijom dm će podržati različite aktivnosti i planove klubova i udruženja, kao što su: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskog takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom.

Na osnovu utvrđenih Pravila i uslova prijave, dm žiri će odabrati određeni broj dječijih sportskih klubova i  udruženja kojima će donirati sredstva. Ukupan novčani iznos od 10.000 KM bit će raspoređen po potrebi odabranih klubova i udruženja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi