Društvena odgovornost

JU "Socijalno-pedagoška životna zajednica" uručena donacija u iznosu od 5.000 KM

23.12.2022 09:22:40

Povodom početka rada preuređene prodavnice dm donirao 5.000 KM JU Socijalno-pedagoška životna zajednica Cazin

U Cazinu otvorena preuređena dm prodavnica

dm prodavnica u TC Ljiljan u Cazinu ponovo je otvorila svoja vrata. Na adresi Trg zlatnih ljiljana bb, u osvježenom i preuređenom prostoru od 9 sati kupce su čekali brojni ekološki prihvatljivi proizvodi iz dm asortimana, organska hrana, proizvodi za bebe i djecu, njegu tijela, proizvodi iz beauty asortimana i prirodna kozmetika, kao i proizvodi za domaćinstvo.

Povodom početka rada preuređene prodavnice svim kupcima dm je poklonio ceker te mali znak pažnje za kupovinu u iznosu od 30 KM ili više. Svi kupci čiji je račun iznosio 60 KM ili više na poklon su dobili dm kišobran. Osim navedenih pogodnosti, u periodu od 22.12. do 24.12.2022. svim kupcima će ukupan potrošeni iznos biti umanjen za 15%.

Donacija lokalnoj zajednici

Otvorenje preuređene dm prodavnice i ovaj put bio je povod da kompanija pomogne lokalnoj zajednici te je donacija u iznosu od 5.000 KM uručena JU „Socijalno-pedagoška životna zajednica“ Cazin. Ova Ustanova, još od 2000. godine, djeci bez roditeljskog staranja nastoji pružiti dom, sigurnost, ljubav i pažnju, kako bi izrasli u zdrave i sposobne osobe korisne i sebi i društvu.

„Kompanija dm nam ovom donacijom dokazuje da je prije svega humana i osjetljiva na ranjive kategorije. Sredstva u iznosu od 5.000 KM ćemo iskoristiti za unapređenje i poboljšanje uslova života malodobne djece bez roditeljskog staranja - konkretno, za nabavku novih i neophodnih stvari za dječije sobe, tehničkih i elektro uređaja i pomagala te za zamjenu dotrajale kuhinje u jednoj od dvije kuće u kojoj borave djeca”, poručila je Zuhra Ikić, stručni saradnik SPPZ-a Cazin.

U ime kompanije dm donaciju je uručio Haris Mujagić, menadžer prodajnog područja koji je kazao da zahvaljujući JU „Socijalno-pedagoška životna zajednica“ Cazin brojna djeca bez roditeljskog staranja su imala ljepše djetinjstvo, uspjela se obrazovati  i naći posao. „U ovoj Ustanovi trenutno boravi osmero djece uzrasta od četiri do 17 godina, a bolji uslovi boravka su najmanje što im možemo pružiti, kako bismo ih podržali na putu sigurnog odrastanja. Također, zadovoljstvo nam je što smo i našim kupcima omogućili ugodniju kupovinu u osvježenoj dm prodavnici po UVIJEKPOVOLJNO CIJENAMA, i uz brojne pogodnosti koje ostvaruju uz dm active beauty program lojalnosti i digitalnu karticu te novu 'Moj dm' aplikaciju”, poručio je Mujagić.

Nagradna igra

dm je svim svojim kupcima priredio i nagradnu igru koja će trajati do 24.12.2022. Oni najsretniji će osvojiti jednu od tri vrijedne nagrade: prva nagrada je Xiaomi robot usisivač Roborock S6, druga je Mobitel Xiaomi Redmi 9c, dok je kao treću nagradu dm pripremio 10 dm poklon kartica u vrijednosti po 50 KM.

Radno vrijeme dm prodavnice na adresi Trg zlatnih ljiljana bb, u TC Ljiljan, je od ponedjeljka do subote od 09:00 do 21:00 sati. Nedjelja i praznici su neradni.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi