Recikliraj, spasi planet

Postavljen novi mobilijar u OŠ Novi Travnik

16.01.2023 08:40:01
oš novi travnik novi mobilijar

U okviru kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra - eco edition

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, dm drogerie markt podržao je realizaciju 17 ekoloških projekata. Među njima je i projekt "Recikliraj, spasi planet" Osnovne škole Novi Travnik.

U sklopu projekta je uređeno školsko dvorište te su postavljene kante za otpatke u dvorištu škole, a uređen je i zeleni pojas u okolini škole.

"Naš cilj je omogućiti ambijent koji će biti siguran za obavljanje redovnih aktivnosti naših učenika. Projekat smo izveli u tri faze: Prva je bila nabavka opreme, druga postavljanje mobilijara, a posljednja prezentacija i korištenje postavljenog", izjavio je Tarik Salčinović, direktor OŠ Novi Travnik.

Projekt "Recikliraj, spasi planet" jedan je od ukupno 17 odabranih, koje je u sklopu kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, kompanija dm podržala s više od 60.000 KM. Kampanja se realizira već duži niz godina, a do sada je kroz različite aktivnosti dm podržao domaće proizvođače i ekološke projekte.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi