Društveno značajan projekat

BH Telecom donirao 50.000 KM za izgradnju Muzeja 505. viteške brigade

03.02.2023 11:58:01
bh telecom općina bužim donacija muzej 505. viteške brigade

BH Telecom je sa 50.000 KM pružio podršku izgradnji savremenog Muzeja 505. viteške brigade i tako se pridružio značajnom broju institucija, javnih poduzeća i ustanova koji su do sada finansirali ovaj projekat.

BH Telecom je sa 50.000 KM pružio podršku izgradnji savremenog Muzeja 505. viteške brigade i tako se pridružio značajnom broju institucija, javnih poduzeća i ustanova koji su do sada finansirali ovaj projekat.

 

Tim povodom načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić i generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman u Sarajevu su potpisali ugovor o sufinasiranju izgradnje Muzeja.

Generalni direktor BH Telecoma je rekao kako je ponosan što je BH Telecom partner još jednog društveno značajnog projekta.

„Skupština BH Telecoma je donijela Odluku o dodjeli donacija za 2022.godinu. Ukupan iznos dodijeljenih donacija iznosi 1.840.093 KM, a raspoređen je na ukupno 293 pravna lica. Među dobitnicima donacija je 97 osnovnih škola, 59 srednjih škola, 112 udruženja, odnosno organizacija, te 18 kuhinja i sedam sportskih klubova. Ponosno ističemo činjenicu što smo podržali izgradnju Muzeja 505. viteške brigade u iznosu od 50.000 KM.

Građani Bužima i najbolja brigada Armije RBiH zaslužuje moderan i funkcionalan objekat, koji će na najbolji način sačuvati sjećanje na generala Izeta Nanića i sve borce Armije RBiH“, istakao je Kahriman.

Nakon potpisivanja ugovora, načelnik Nanić se, između ostalog, posebno zahvalio BH Telecomu na podršci i dodao da se radovi na izgradnji Muzeja privode kraju, a ovih dana se očekuje potpisivanje ugovora sa izvođačem za izgradnju druge faze koja podrazumijeva betonske radove.

„Do sada smo imali podršku od kantona, općina, gradova, javnih poduzeća i drugih institucija sa područja cijele Federacije što nas svakako posebno raduje i garantuje da će ovaj značajni projekat biti i završen. I ove godine očekujemo da se i druge institucije aktivno uključe u sufinasiranje ovog projekta kojeg želimo ostaviti budućim generacijama kao trajno sjećanje na herojsku borbu pripadnika Armije RBiH i očuvanja nezavisne, slobodne i demokratske države Bosne i Hercegovine. Želimo da sačuvamo sjećanje na naše najbolje sinove i na našeg komandanta, Generala Izeta Nanića i na tom putu nailazimo na otvorena vrata širom naše domovine. Posebno se zahvaljujem kompaniji BH Telecom koja je još jednom dokazala opredjeljenje da podržava društveno odgovorne projekte“, naglasio je Mersudin Nanić, načelnik Općine Bužim.

BH Telecom je do sada donirao ukupan iznos od 21.340.093 KM različitim neprofitnim organizacijama, a u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti, što ga čini najvećim pojedinačnim donatorom u BiH.   

                                                                 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi