Pomoć Turskoj i Siriji

BH Telecom donira 150.000 KM za pomoć stradalima u potresima u Turskoj i Siriji

10.02.2023 12:44:55
bh telecom donacija turska sirija

BH Telecom će donirati 150.000 KM za pomoć stradalima u potresima u Turskoj i Siriji.

Na inicijativu menadžmenta, a uz saglasnost Vlade FBiH i Nadzornog odbora, kompanija BH Telecom će donirati 150.000 KM za pomoć stradalima u potresima u Turskoj i Siriji.

Prema riječima generalnog direktora BH Telecoma, Sedina Kahrimana, ova donacija će hitno biti upućena nastradalima u Turskoj i Siriji, a kompanija BH Telecom će poduzeti i dodatne aktivnosti za pomoć stanovnicima ugroženih područja.

„Svjesni razmjera prirodne katastrofe i neophodnih sredstava za pomoć i oporavak ugroženih, kompanija BH Telecom je, uz saglasnost Vlade FBiH, odlučila da novčanom donacijom u iznosu od 150.000 KM da svoj doprinos u pružanju neophodne pomoći trenutno najugroženijem stanovništvu. Prirodne katastrofe su, nažalost, pojave koje se ne mogu predvidjeti i od kojih se ne možemo zaštiti. Ono što u ovoj situaciji svi možemo je iskazati solidarnost i suosjećanje, te u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći u prevazilaženju najtežih životnih poteškoća stanovništvu Turske i Sirije. Uposlenici i Uprava kompanije BH Telecom najiskrenije saosjećaju sa porodicama žrtava“, izjavio je Sedin Kahriman.

Nakon potresa koji su u ponedjeljak ujutro pogodili područja Turske i Sirije, zabilježene su velike žrtve i još veći broj onih koji se vode nestalima i za kojima se još uvijek traga, dok su hiljade ljudi ostali bez domova. Istovremeno, u ovim područjima su zabilježene i vrlo niske temperature zbog čega je otežan rad spasilačkih ekipa, a dodatna je otežavajuća okolnost za zatrpane u ruševinama i sve preživjele.

Iz Bosne i Hercegovine su već poslani timovi za pomoć na terenu, dok su bh. stanovnici učestvovali u organizovanom prikupljanju novčanih sredstava, hrane, odjeće i ostalih potrepština za pomoć nastradalom stanovništvu.

 

PODIJELI:
TAGOVI: sirija turska bhtelecom donacija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi