Movember

dm Movember - mjesec posvećen muškom zdravlju i važnosti samopregleda

15.11.2023 15:21:39
dm movember

Donacije u iznosu od po 2.000 KM udruženjima koji se bave muškim zdravljem

Movember – mjesec koji se širom svijeta obilježava kao mjesec brige o zdravlju muškaraca i važnosti redovnog samopregleda – i ove godine kompanija dm obilježila je nizom aktivnosti. Rak testisa i rak prostate najčešći su oblici raka koji se javljaju kod muškaraca, različitih dobnih skupina. Rak prostate je češći kod muškaraca starijih od 50 godina, dok je rak testisa češći kod mlađih, i to u dobi od 20 do 39 godina.

„Tokom Movembera želimo raditi na povećanju svijesti kada je u pitanju muško zdravlje i redovno obavljanje samopregleda. Period adolescencije je i vrijeme velikih promjena, a prvo brijanje bi trebalo biti vrijeme i kada se kreće sa samopregledima. Nizom aktivnosti, posebnim pogodnostima, promotivnom kampanjom i donacijom, i ove godine obilježavamo Movember“,  izjavila je Ajla Hadžić, marketing menadžerica u dmBiH.

U periodu od 8. do 21. 11.2023. putem dm active beauty programa lojalnosti, kupcima je na raspolaganju kupon kojim ostvaruju 20x više bodova na kupovinu proizvoda muške kozmetike u iznosu od 15 KM. Pored ušteda, za isti mehanizam kupovine, kupci su na poklon dobili i dm movember fitnes torbu.

Pored toga, dm je bio i glavni sponzor takmičenja „Prva brada grada“ koji je održan u Sarajevu proteklog vikenda. Takmičenje je imalo humanitarni karakter, simbolična naknada za svako šišanje ili brijanje donirana je Udruženju Pomozi.ba, a dm je dodatno podržao i dva udruženja čiji je fokus djelovanja briga o muškom zdravlju.

„Rad Udruženja oboljelih od raka prostate FBiH i Udruženja Superbrke podržali smo s donacijom od po 2.000 KM kako bismo podržali njihov rad na brizi i podizanju svijesti o muškom zdravlju. Obilježavanje Movembera nosi jednu važnu poruku, a to je da pravovremenim i preventivnim djelovanjem možemo učiniti mnogo više na poboljšanju muškog zdravlja. Kompanija dm rado podržava ove i slične aktivnosti, ističući prevenciju kao važan faktor u brizi za zdravlje“, izjavila je Ajla Hadžić, nakon uručenja čekova.

Prvi brk – prvi samopregled? Sjećaš li se prvog brka? Već tada bi mladi muškarac trebao početi s redovnim samopregledima. Ipak, koliko god da je vremena od toga prošlo, ni danas nije kasno da to uradi. A upravo o tome govorio je i bh. reper i muzičar Adnan Hamidović, poznatiji kao Frenkie, u svom videu koji je pripremio upravo u okviru dm-ove kampanje:

Novi canvas giveaway za DM-ovu #movember kampanju #dmbih #dmmovember #prvibrkprvisamopregled

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi