Tešanj traži partnere za prekograničnu suradnju

01.02.2013 11:00:47
Tešanj traži partnere za prekograničnu suradnju

Operativne strukture IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013 u saradnji sa ZTS-om i uz podršku Ugovornih tijela iz Hrvatske i BiH,organizovali su Forum za traženje partnera.

Operativne strukture IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013 u saradnji sa ZTS-om i uz podršku Ugovornih  tijela iz Hrvatske i BiH,  kao dio priprema za Treći poziv za predaju projektnih prijedloga organizovali su Forum za traženje partnera u prostoru Kongresnog centra Opal u Bihaću.

Učešće na forumu, među brojnim učesnicima iz dvije susjedne države su uzeli Ismar Alagić, savjetnik za pristup EU-fondovima i predstavnik Agencije za razvoj općine Tešanj TRA.

Na forumu za traženje partnera, Ismar Alagić je održao sastanke sa predstavnicima više od 10 institucija iz Hrvatske (iz Karlovca, Siska, Vukovara, Splita, Zadra i Zagreba) na kojima je prezentovao četiri projektne ideje općine Tešanj koje dolaze iz područja: razvoja turističke ponude uz zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa, razvoja preduzetništva i poslovne infrastrukture, upravljanja krutim otpadom i podizanja energetske efikasnosti uz održivo energetsko upravljanje. Tokom foruma, uspostavljeni su kontakti i određena partnerstva koja trebaju rezultirati pripremom zajedničkih projekata, a potom kandidovanjem projekata na treći poziv programa IPA CBC HR-BiH tokom 2013. godine. U tom smislu dogovorene su skorašnje posjete i razgovori sa potencijalnim partnerima iz Karlovca, Zadra i Zagreba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi