Hifa – Oil uspješno sprovela projekat edukacije školaraca u saobraćaju

30.03.2022 13:36:57

Hifa – Oil zajedno sa policijom Kantona Sarajevo i Općine Tešanj uspješno sprovela projekat edukacije školaraca u saobraćaju

U okviru implementacije 10 društveno - odgovornih projekata povodom obilježavanja 20 godina postojanja kompanija Hifa – Oil zajedno sa službenicima policije i direktorima osnovnih škola na području Općine Tešanj i Općine Novi Grad - Sarajevo uspješno okončala projekat na temu "Edukacija đaka prvaka o saobraćaju."
U sklopu aktivnosti projekta edukacija je održana u Osnovnoj školi "Rešad Kadić" u Tešnju i Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Sarajevu, naselje Nedžarići, a edukaciju su izvršili policijski službenici iz Tešnja i Sarajeva zajedno sa marketing sektorom kompanije Hifa - Oil.

Osnovni cilj edukacije jeste poticanje školaraca na promjenu ponašanja u saobraćaju kroz podizanje razine svijesti o povećanju rizika izloženosti opasnostima u saobraćaju. Učenicima je u skladu sa projektnom aktivnosti ukazano na pravilno i odgovorno ponašanje u prometu u ulozi pješaka i putnika, kao i njihova uloga u javnom prometu. 
Nakon edukacije učenici su mogli postavljati pitanja na koja su im policijski službenici rado odgovarali. Edukacija je okončana podjelom prigodnih poklona svim đacima koje je obezbijedila kompanija Hifa – Oil.  

Realizacijom brojnih društveno odgovornih aktivnosti kompanija Hifa - Oil se svrstava u uspješne bosanskohercegovačke kompanije koje slijede  koncept društveno odgovornog poslovanja i pomažu lokalnoj i široj društvenoj zajednici u svakom smislu. Hifa – Oil nastavlja sa planom sprovođenja 10 projekata u okviru 20 godina postojanja kompanije, a u cilju podizanja društvene odgovornosti kao i zahvalnosti kupcima koji su prepoznali rad ove kompanije.

Hifa – Oil -  Energija koja pokreće!



 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi