Kompanija Hifa-Oil udruženju

Filantropi

Kompanija Hifa-Oil udruženju "Dajte nam šansu" donirala gorivo

I ovog mjeseca putem humanitarne aktivnosti kompanija Hifa-Oil stavlja fokus na manjinske skupine kojima je pomoć zaista potrebna...

21.06.2022 15:52:49 / Izvor: Akta.ba

Kompanija Hifa-Oil, najveći privatni naftni distributer, nastavlja sa humanitarnim projektima koji su dio velike kampanje za 20 godina postojanja kompanije, a ovaj put donacija goriva otišla je u ruke Udruženju porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu".

I ovog mjeseca putem humanitarne aktivnosti kompanija Hifa-Oil stavlja fokus na manjinske skupine kojima je pomoć zaista potrebna, a koje su nažalost zanemarene i kojima se ne pruža prilika za jednokost u zajednici. 
"Dajte nam šansu" je neprofitna nevladina organizacija koju su 2014. godine osnovali roditelji djece s teškoćama u razvoju iz potrebe da zajednički rade na stvaranju boljih društvenih uvjeta za ugodniji život njihovih porodica i djece. "Dajte nam šansu" je prvo udruženje ove vrste u Bosni i Hercegovini, a usluge koje pružaju stručno osoblje i volonteri su besplatne za sve porodice s prebivalištem na području Kantona Sarajevo koje imaju člana porodice sa invaliditetom – bez obzira na medicinsku dijagnozu, dob i nivo invaliditeta. 

"Mobilni tim je jedna od najznačajnijih i najtraženijih usluga koje pružaju Servis centri, tako da je ova donacija od iznimne važnosti za podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju. Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo imati vas za partnera i prijatelja društveno-odgovorne kompanije koje su spremne pružiti podršku najmarginaliziranijim skupinama našeg društva. Vjerujemo da ćemo uspostaviti dugoročnu saradnju sa HIFA-OIL d.o.o. Tešanj, te da će zaposlenici ove kompanije proći korporativno volontiranje u Servis centrima direktno učestvujući u radu i pružajući usluge podrške korisnicima usluga, te na taj način upoznati se sa cjelokupnom problematikom ove populacije i na jedan dan doživjeti svijet različitosti", kazala je direktorica Udruženja Ines Kavalec.  

Ističemo, donacijama i sponzorstvima kompanija Hifa - Oil rado sudjeluje u aktivnostima raznih humanitarnih akcija u okviru društveno-odgovornog rada, rada sa visokoobrazovnim institucijama, kulturno-umjetičkim društvima, sportskim klubovima, te svim manifestacijama sličnog karaktera. 
Donacijom goriva ovom udruženju nastavlja se niz novih društveno-odgovornih projekata koji će biti sprovedeni do kraja 2022. godine.

Hifa-Oil – Energija koja pokreće 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi