Načelnik Općine Velika Kladuša nagradio učenike generacije

11.07.2019 09:27:30
Načelnik Općine Velika Kladuša nagradio učenike generacije

Općinski načelnik Fikret Abdić, priredio je prijem za učenike generacija osnovnih i srednjih škola velikokladuške općine u školskoj 2018/2019.godini.

Općinski načelnik Fikret Abdić, priredio je prijem za učenike generacija osnovnih i srednjih škola velikokladuške općine u školskoj 2018/2019.godini. Pored učenika koji su ponijeli titulu najboljih, prijemu su prisustvovali i pojedini roditelji učenika, te nastavnici.

Načelnik Abdić uz čestitke učenicima na ostvarenim uspjesima i želje za uspjeh u daljem školovanju u svom obraćanju je istaknuo da se aktivnosti Općine vode u pravcu stvaranja uslova za mlade i poručio im da nastave raditi na sebi konstantnim učenjem i usavršavanjem jer na traj način rade  i na stvaranju boljih uvjeta kako za  sebe tako i Veliku Kladušu.

Nakon uvodnog obraćanja Načelnika, učenici su imali priliku da se predstave kao i planove za nastavak svog puta u nove obrazovne izazove, a potom su im uručena priznanja, te kao stimulans novčane nagrade. Iznos novčane nagrade za osnovne škole iznosio je 200KM, a za učenike srednjih škola 300KM.

Zahvaljujući trudu učenika i njihovih roditelja, te nastavnika i profesora, svi nagrađeni zaslužno su ponijeli titulu učenika generacije u svojim školama. Mnogi od njih ostvarili su zapažene rezultate na raznim takmičenjima.

Općina Velika Kladuša ovim tradicionalnim godišnjim prijemom i simboličnim nagradama za učenike generacije pokušava pokazati da vidi trud i rad ovih učenika i sve ono za šta se tokom školovanja zalažu. Inače, Budžetom Velike Kladuše u 2019.godini predviđeno je 500.000KM za obrazovanje, i to financiranje prijevoza učenika osnovnih škola, kao i sufinanciranje prijevoza za određene kategorije učenika srednjih škola, stipendiranje studenata, pomoć za odlazak na takmičenja i druge aktivnosti školaraca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi