Novčana podrška iz Budžeta Općine Velika Kladuša

08.06.2020 14:45:33
Novčana podrška iz Budžeta Općine Velika Kladuša

Novčana podrška Domu zdravlja, Veterinarskoj stanici, dječijim vrtićima i mjesnim zajednicama

Općinski načelnik Fikret Abdić, odobrio je isplatu novčanih sredstava iz Budžeta Općine Velika Kladuša za 2020. godinu ZU Dom zdravlja Velika Kladuša u iznosu od 4.424,38 KM, a za provođenje preventivnih mjera zaštite – dezinfekcije školskih objekata, zatim izdvojena su sredstva u iznosu od 5.800,00 KM za finansiranje troškova učešća u provođenju mjera zaštite povremeno angažiranim građanima (članovima štaba MZ za civilnu zaštitu) u mjesnim zajednicama.

Općinski načelnik Fikret Abdić odobrio je i financijsku pomoć i za JP “Veterinarsku stanicu” Velika Kladuša u iznosu od 8.816,25 KM, također za sanitarnu dezinfekciju na području općine Velika Kladuša. Izdvojena su i sredstva za kupnju 4 beskontaktna tomplomjera dječijim vrtićima “Kolibrić”, “Lily” i JU Dječije obdanište Velika Kladuša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi