Građevina

SMARTIA M450: Nova generacija kliznih i podizno-kliznih sistema (Foto)

Potpuni komfor, maksimalna fleksibilnost konstrukcije, minimalistički dizajn, visoke performanse. ALUMIL nova generacija kliznih i podizno-kliznih sistema čeka upravo vas.

23.09.2022 09:24:50 / Izvor: Akta.ba

Potpuni komfor, maksimalna fleksibilnost konstrukcije, minimalistički dizajn, visoke performanse. ALUMIL nova generacija kliznih i podizno-kliznih sistema čeka upravo vas.

SMARTIA M450 je sistem koji ispunjava najkompleksnije zahtjeve današnjih zgrada, pružajući moderan dizajn i visoku toplotnu izolaciju. Njegov minimalistički dizajn - samo 25 mm vidljive aluminijumske širine lica na preklopnom profilu za podizno-kliznu i kliznu tipologiju - izdvaja sistem, nudeći poboljšan prodor dnevne svjetlosti i besprijekornu vezu sa spoljašnjim okruženjem. Štaviše, sistem pruža maksimalnu funkcionalnost i lakoću korišćenja, značajno poboljšavajući uslove života. Istovremeno, njegova vodilica sa nevidljivim sistemom drenaže i smanjenom dubinom, lako se čisti i doprinosi visokoj efikasnosti u pogledu vodonepropusnosti.

Pored prednosti u pogledu funkcionalnosti i estetike, M450 pruža veliku uštedu energije zahvaljujući svojoj impresivnoj energetskoj efikasnosti. Idealan je za izgradnju „zelenih“ zgrada, sa toplotnom propusnošću (Uw) koja može da dostigne i do 1,26 W/m2K, uvijek u zavisnosti od tipologije, stakla i dimenzija konstrukcije. Uprkos minimalnoj estetici, M450 zadržava svoje visoke performanse i izuzetan je izbor za nove zgrade i zamjene, pružajući lakoću upotrebe, čak i na širokim rasponima prozora.

SMARTIA M450 predstavlja važan dodatak ALUMIL-ovom portfelju proizvoda. To je rješenje koje kombinuje neuporediv dizajn i visok kvalitet sa performansama koje osiguravaju toplotnu udobnost i sigurnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina