Aluminijski profili i sistemi

Alumil - sinonim za izvrsnost, trajnost i eleganciju (Foto)

08.06.2023 13:02:34

Uz vrhunsku tehnologiju, dugogodišnje iskustvo i posvećenost kvalitetu, Alumil garantuje dugotrajnost i estetski dojam objekata.

Kompanija Alumil nudi vrhunske arhitektonske aluminijske profile i sisteme, koji su usklađeni sa najstrožijim evropskim i svjetskim standardima

Alumil grupacija je osnovana 1988. godine od strane porodice Milonas na sjeveru Grčke u gradu Kilkisu kao lokalna kompanija za proizvodnju i distribuciju aluminijskih profila. U martu 1988. godine kompanija počinje sa instaliranjem prvih proizvodnih postrojenja.

Jaka međunarodna prodajna mreža na svim kontinentima, u više od 60 zemalja sa 32 filijale, dokaz su da je danas Alumil među najboljim dobavljačima arhitektonskih aluminijskih sistema, sa proizvodima koji zadovoljavaju najviše zahtjeve i pokrivaju impresivno širok spektar arhitektonskih potreba.

Na području Bosne i Hercegovine, Alumil posluje od 2004. godine kada je izvršena prodaja državnog kapitala, kompanija Alpro je u cjelosti privatizovana. U Vlasenici se, pored poslovne zgrade, nalaze i proizvodni pogon i skladišni prostor.

Održivost i odgovornost

Kao lider u aluminijskoj industriji, kompanija Alumil razumije odgovornost prema životnoj sredini i uspostavljanju održive budućnosti planete Zemlje. Zbog toga posvećuju izuzetnu  pažnju zaštiti  okoline, te posluju po modelu cirkularne ekonomije i održivosti. Osim toga, održivi pristup poslovanju trajno je sadržan u srž aktivnosti kompanije koja definiše korporativnu kulturu, strategiju, a samim tim i proizvode koje razvija.

Proizvodni procesi kompanije su od 2002. godine certifikovani sistem upravljanja životnom sredinom prema EN ISO 14001. Od januara 2020. kompanija primjenjuje međunarodni standard ISO 50001 s ciljem minimiziranja ugljičnog otiska i smanjenjem troškova, promovišući u isto vrijeme održivu upotrebu energije.

Zaposlenici kompanije podržavaju strategiju kompanije Alumil o pitanjima zaštite okoliša, a 2020. godine formiran je volonterski tim zaposlenika Alumil Green Ambassadors, koji poduzima inicijative u cilju usvajanja održivih praksi i zaštite prirodnih bogatstava.

Alumil je otišao i korak dalje, razvijajući sisteme profila koji čuvaju okolinu, kroz značajne uštede energije u klimatizaciji i osvjetljenju građevina.

Dizajnirani za svakog posjetitelja

Otvaranje prvog izložbenog salona u Sarajevu predstavlja još jedan korak u Alumilovoj strategiji širenja i razvoja poslovanja u regiji. Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine idealno je mjesto za ovakav izložbeni salon jer je grad poznat po svojoj bogatoj arhitekturi i kulturnoj baštini.

Nudeći neograničena arhitektonska rješenja izložbeni salon kompanije Alumil predstavlja najkompletniji izložbeni prostor koji daje rješenje za sve potrebe klijenta i kao takav, jedinstven je na našim prostorima.

Salon se prostire na više od 300 m² i nudi širok izbor proizvoda koji uključuju vrhunska aluminijska vrata, prozore, zidove, fasade, i druge sisteme za kuće i poslovne objekte. Osim toga, ovo će biti i mjesto održavanja različitih treninga i radionica o aluminijskim sistemima. Moderna arhitektura i minimalistički dizajn salona predstavlja kompletan i svestran izložbeni prostor u kojem se mogu  videti višestruke mogućnosti aluminijumskih sistema i njihova arhitektonska primjena na različitim objektima.

U izložbenom salonu posjetitelji će imati priliku da uživo, u realnim dimenzijama, vide više od 30 novih, inovativnih i jedinstvenih sistemskih rješenja, koje odlikuju savršen kvalitet, vrhunske toplotne karakteristike, visoka zvučna izolacija i izuzetna trajnost. Stručni tim kompanije će biti na raspolaganju posjetiocima kako bi ih informisali o svim detaljima Alumil proizvoda i pružiti im savjete kako da izaberu najbolje rješenje za svoj projekat.

Uz vrhunsku tehnologiju, dugogodišnje iskustvo i posvećenost kvalitetu, Alumil garantuje dugotrajnost i estetski dojam objekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo