Sijeda kosa: je li to uzrok za paniku kod muškaraca?

01.06.2021 08:23:25
Sijeda kosa: je li to uzrok za paniku kod muškaraca?

Otkrivena prva sijeda. Bez panike! dm otkriva se samouvjereno s tim nositi.

dm redakcija kaže „Ne“ i otkriva Vam kako se samouvjereno nositi s novim aspektom i izvući najbolje iz svoje sijede kose.

Dan kada je otkrivena prva sijeda kosa za mnoge je pravi „Bad-Hair-Day“ i izaziva najrazličitije osjećaje. Mnogi muškarci to shvataju sportski, dok se drugi slabije nose s tim otkrićem. U svakom slučaju, sijeda kosa nije razlog za paniku, jer otvara razne mogućnosti oblikovanja.

Svako ko je pronašao svoju prvu sijedu kosu, prvenstveno bi trebao biti sretan zbog toga – jer u idealnom slučaju na glavi još uvijek ima oko 100 00 dlaka koje nisu izgubile boju. Dakle, pritisak je zasad uklonjen i na promjenu se možete naviknuti korak po korak. Kako to učinit? Uz razumijevanje, prihvaćanje i nekoliko zaista dobrih savjeta za oblikovanje i njegu.

Vidimo li ispravno ili je sijeda kosa samo optička varka?

Ovaj pigment proizvode posebne stanice nazvane melanociti. Između ostalog, ove stanice nalaze se na folikulu dlake i oslobađaju melanin u rastuću kosu. Tada se ta boja pohranjuje u rožnate slojeve kose i tako je vidljiva oku. Naša je boja kose definitivno genetski određena – ovisno o melaninu.

Kao dio prirodnog procesa starenja, ovisno o genetici, potaknuto određenim bolestima ili upotrebom lijekova, aktivnost melanocita se smanjuje i sve manje i manje melanina se oslobađa u kosu, ako uopće. Kosi u konačnici nedostaje pigment boje i postaje bijela. Budući da ovaj postupak nije jednak za svaku kosu, na glavi se stvara mješavina obojene i bijele kose koja na prvi pogled izgledaju sivo.

Pa šta učiniti kad čovjek posijedi?

Ako tu i tamo vidite samo nekoliko sijedih dlaka, možete upotrijebiti posebne šampone kako biste redovnom upotrebom podržali prirodnu pigmentaciju kose i tako odgodili promjenu boje kose.

Ako kosa na sljepoočnicama i na bradi postane vidljivo bijela, kreme za ponovnu pigmentaciju mogu pomoći u ispunjavanju strukture kose korak po korak prirodnim pigmentima i tako vratiti prirodni ton. Redovitom uporabom možete na nježni način postići vrlo individualni rezultat bez potrebe za bojenjem kose.

Ako je kosa potpuno siva, imate dvije mogućnosti: ili je bojiti ili redovno nijansirati. Možete jednostavno prihvatiti promjenu i nosite svoju sijedu kosu s ponosom. Važno je da se osjećate ugodno i ne gubite svoju prirodnost.

Na šta treba obratiti pažnju kada se želi bojiti sijede?

Još uvijek se ne osjećate spremno za sijedu kosu? Želite li promijeniti izgled i isprobati nešto novo? Izgleda li Vaša previše raznoliko zbog sijedih i čeznete li za ravnomjernijim izgledom kose? To su dobri razlozi za bojenje kose.

Posjet frizeru definitivno može pomoći. Obojena kosa može brzo izgledati neprirodno – pogotovo ako je dan prije bila potpuno sijeda. Ako niste sigurni, trebali biste se obratiti stručnjaku.

Dobro je znati: sijedu mušku kosu obično je bolje nijansirati nego obojati. Nijansa ne pokriva u potpunosti bijelu kosu, već joj dopušta da se tu i tamo probije. Kosa tako izgleda prirodnije, njegovano i svježije. Takozvani češalj za pramenove također može prikriti pojedinačna bijela područja i dati kosi prirodan izgled.

Prirodno siva i atraktivna – tako čovjek samouvjereno nosi svoju sijedu kosu

Jeste li odlučili nositi svoju sijedu kosu? Predivno – odmah razgovarajmo o pravoj frizuri. Stručnjaci obično preporučuju kratke, precizne frizure za sijedu kosu. Dužoj sijedoj kosi potrebna je intenzivna njega i puno hidratacije, zbog čega često izgleda suha i lomljiva. Također ju je teže stilizirati.

Kratka frizura s jasno definiranim linijama najviše odgovara atraktivnom gospodinu. Mlađi muškarci s gustom kosom također se vole odlučiti za undercut ili kratku frizuru sa skraćenim stranama. Gel ili vosak osiguravaju savršen izgled i još više zadržavaju kosu. Također ne biste trebali zanemariti svoju bradu – jer se ona može prekrasno kombinirati s vašim novim stilom i dodati poseban dašak Vašoj harizmi.

Kako se pravilno brinuti za svoju sijedu kosu?

Za mnoge muškarce sijeda kosa i gubitak kose problemi su o kojima ljudi ne vole razgovarati. Preporučujemo da se s tim pomirite već u ranoj fazi. Postoje prekrasni proizvodi za njegu kose koji mogu malo usporiti sve ove procese. Osim šampona protiv sijedih i kreme za ponovnu pigmentaciju, kofeinski šamponi mogu osigurati i jaku kosu, a time i promovirati volumen i zdravlje kose.

Zbog nedostatka melanina, sijeda kosa je često osjetljivija i slabije zaštićena od UV zračenja i slobodnih radikala. Prije ili kasnije kosa može požutjeti ili se činiti suhom i lomljivom. S druge strane pomaže šamponi za sijedu kosu koji neutraliziraju žutu boju u kosi zbog ljubičastih pigmenata koje sadrže i daju kosi srebrno-sivi ton.

Redovno tretirajte svoju sijedu kosu maskom za kosu i pružajte joj dragocjene tvari za njegu. Za još veći sjaj najbolje je odabrati šampon za kosu koji osigurava dodatnu hidrataciju.

Koliko je privlačna sijeda kosa kod muškaraca?

Uz pravilnu njegu i pravilna stil, sijeda kosa izgleda nevjerojatno zanimljivo i privlačno ženama – to se ne odnosi samo na slavne osobe poput Georgea Clooneyja ili Piercea Brosnana, već i na sve.

Sijeda kosa kod muškaraca prije svega daje osjećaj sigurnosti i zaštićenosti. Zrače životnim iskustvom, zrelošću i vedrinom. Sijedi muškarci ostavljaju dojam da su spremni za svaku situaciju i da se kao žena možete osloniti na njih. Još jedan razlog da se sprijateljite s novim look-om,  zar ne?

PODIJELI:
TAGOVI: sijeda kosa dm drogerie markt

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle