Solgar Kangavites: Neka Vaš školarac bude spreman za novu školsku godinu

29.08.2014 12:57:08
Solgar Kangavites: Neka Vaš školarac bude spreman za novu školsku godinu

Nova školska godina je pred vratima, neka Vaš školarac bude spreman! SOLGAR KANGAVITES - prirodni vitamini i minerali za Vašu djecu!

Vitamini, minerali, voće i povrće, bioflavonoidi i lecitin za djecu i mlade: za nadoknadu dnevnih potreba vitamina i minerala kod nedovoljnog unosa hranom, za rast, razvoj i jačanje obrambenih snaga dječjeg organizma, tablete za žvakanje odličnog voćnog okusa, bez šećera, s ksilitolom i prirodnim zaslađivačima.

Multivitaminsko-multimineralna formulacija Kangavites, namijenjena je djeci za nadoknadu dnevnih potreba vitamina i minerala, obogaćena je visokovrijednim dodacima voća i povrća, bioflavonoidima i lecitinom. Između svih svakodnevno potrebnih nutrijenata, ova sveobuhvatna formula sadrži i esencijalne minerale selen i mangan.

Oni su neophodni za sintezu moćnih antioksidansa poput superoksid dezmutaze (SOD) i glutation peroksidaze, čime doprinose zaštiti staničnih membrana i unutarstaničnih struktura (DNA) od oštećenja uslijed djelovanja agresivnih i destruktivnih čimbenika - slobodnih radikala.

Dodatkom lecitina, kolina i pantotenske kiseline upotpunjene su potrebe za supstancama koje se koriste za produkciju energije (ATP-a), metabolizam masti, ugljikohidrata i proteina te sintezu neurotransmitera acetilkolina, hormona, hemoglobina i ostalih aktivnih spojeva.

Mangan također ima važnu ulogu u zaštiti vezivnog tkiva, dok fosfatidilkolin doprinosi poboljšanju kognitivnih funkcija i stabilizaciji raspoloženja.

Preporučuje se djeci koja ne jedu redovito, slabog su apetita ili su na dijeti, djeci koja vole samo pizzu i hamburgere ili jednoličnu prehranu, djeci športašima… Proizvod ne sadrži mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe konzervansa, umjetnih aroma ili boja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle