Testirajte se na COVID-19!

29.04.2020 11:47:52
Testirajte se na COVID-19!

U nastojanju da pomogne u procesu suzbijanja pandemije i povratka životnih aktivnosti na put prije izbijanja pandemije, Eurofarm Centar vam nudi uslugu serološkog testiranja na virus COVID-19.

U nastojanju da pomogne u procesu suzbijanja pandemije i povratka životnih aktivnosti na put prije izbijanja pandemije, Eurofarm Centar vam nudi uslugu serološkog testiranja na virus COVID-19.

  • Cijena pojedinačnog testa je 60 KM.
  • Testiranje se vrši u svim poslovnim jedinicama (Sarajevo, Tuzla, Visoko i Goražde).
  • Na osnovu uzetog uzorka krvi, rezultati su gotovi za samo 10-15 min.
  • Rezultati pokazuju prisutvo ili odsustvo IgG i/ili IgM antitijela.

Ukoliko su u krvi  prisutna (pozitivna) samo IgG antitijela –   pacijent je bio zaražen, razvio  je imunitet, nije zarazan.

Ukoliko su u krvi prisutna (pozitivna)  IgM antitijela –  pacijent trenutno ima infekciju, razvija imunitet, ali je zarazan. U skladu sa uputama Epidemiološke službe neophodna je samoizolacija i kontrola testa nakon dvije sedmice. Ako je osoba duže od 7 dana bila ranije u samoizolaciji potrebna je kontrola nakon 7 dana. Bitno je napomenuti da inficirana osoba može, ali i ne mora imati simptome COVID-19.

Ukoliko su prisutna (pozitivna) oba antitijela (IgG i IgM) –  pacijent još uvijek ima prisutnu infekciju i postepeno razvija trajni imunitet. U skladu sa uputama Epidemiološke službe neophodna je samoizolacija i kontrola testa nakon dvije sedmice. Ako je osoba duže od 7 dana bila ranije u samoizolaciji potrebna je kontrola nakon 7 dana.

Ukoliko nisu prisutna (negativna) antitijela (IgG i IgM) –  pacijent nema znakova imuniteta na COVID-19, ali se ne isključuje da infekcija postoji u ranoj fazi. Ako postoji sumnja na kontakt ili su prisutni simptomi ponoviti test za tri do sedam dana.

Negativni rezultati serološkog testiranja na COVID-19 ne isključuju infekciju iz razloga što antitijela možda nisu imala dovoljno vremena da se formiraju. Pacijenti kod kojih nisu bila prisutna IgG i IgM antitijela (negativni) treba ponovno testirati za tri do sedam dana, a pozitivne rezultate treba potvrditi i drugim metodama PCR ili radiološki u izraženijim slučajevima.

Zakažite svoj termin!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle