Ovo su tri glavna principa za svaki enterijer (Foto)

10.11.2022 10:17:16
sinmax uređenje enterijera smjernice arhitektura namještaj

Smjernice za dizajn enterijera

Principi na kojima najčešće počiva gotovo svako uređenje prostora svakako su prikladnost, proporcionalnost i ono najvažnije jednostavnost.

Neovisno o većem ili manjem budžetu za uređenje, ovo su tri glavna principa za svaki enterijer.

PRIKLADNOST – znači znati birati stvari shodno njihovoj upotrebi, odnosno namjeni. Jako je bitno odabrati čvrst i kvalitetan materijal, a koji je ujedno lijep i za oko posmatrača. Ukoliko birate između onoga što vam se dopada, a pri tome je nefunkcionalno. Ne bi bilo loše posegnuti za nekom drugom varijantom gdje će dominirati kako funkcionalnost, tako i odabir onoga što vam se približno dopada.

PROPORCIONALNOST – znači imati osjećaj za prostor, tačnije razmjer istog. Sasvim je bespotrebno malene prostore pretrpavati kabastim komadima namještaja ili u sobu ogromnih dimenzija ubaciti minijaturne garniture i ostale komade namještaja.

Kada govorimo o JEDNOSTAVNOSTI, u principu upravo ona je ključ svega. Nije preporučljivo pretjerivati sa količinom predmeta unesenih u prostor. Tako, nekoliko dekoracija na klub stolu ili komodi svakako da je poželjno, ali gomilanje istih pomalo je zbunjujuće mnogima.

Posjetite SINMAX prodajne salone, te zajedno s’ našim prodajnim savjetnicima ili kolegicama arhitekticama dizajnirajte svoj životni prostor, onako kako vam i odlikuje!

Za sve Vas koji niste u prilici da nas posjetite u srijedu, možete nas kontaktirati i putem e-maila ili telefona / Viber:

E-mail: interiors.project@sinmax.ba

Telefon / Viber: 061 489 457

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer