Imtec nagrade za inovativne nastavnike

Obrazovanje

Imtec prijatelj nagrade za inovativne nastavnike

Nagrađeni nastavnici biraju se svake godine s ciljem promocije važnosti nastavničke profesije, a nagrada se dodjeljuje u pet kategorija.

31.12.2021 07:41:07 / Izvor: Akta.ba

Nastavnici nam daju inspiraciju da tehnologiju stavimo u službu obrazovanja

Nevladina organizacija Centar za obrazovne inicijative Step by Step je u 2016. godini pokrenula inicijativu za dodjelu nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne sradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju. Nagrađeni nastavnici biraju se svake godine s ciljem promocije važnosti nastavničke profesije, a nagrada se dodjeljuje u pet kategorija.

Jasmin Popaja, direktor prodaje IMTEC d.o.o. kaže da je ta kompanija odavno uključena u ovdašnji obrazovni proces: "Mi smo u nekim školama isporučili prve računare, implementirali prve računarske mreže. Od 2014. godine smo posebnu pažnju posvetili tehnologijama koje podržavaju koncept interaktivne nastave kroz interaktivne projektore, table i ekrane. U ponudu smo uvrstili tehnološka pomagala koja podržavaju STEM /STEAM koncept, te na taj način pokazali zainteresovanost za praćenje trendova u digitalizaciji obrazovanja. Znanje je visokopozicionirana vrijednost u misiji naše kompanije, pa smo do sada birali brendove koji su visoko integrisani s nastavno-naučnom zajednicom. Vjerujemo da je znanje izgubljena dragocjenost koju treba pronaći i uzeti u svakoj prilici, zato i dalje ostajemo uključeni u obrazovni proces."

Pedeset inovativnih praksi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine bilo je predstavljeno na svečanoj ceremoniji dodjele Nagrade za inovativne nastavnike koja je bila upriličena u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, u utorak 21. decembra u 20.00 sati. Nominovane i pobjednike odredio je stručni žiri sastavljen od ranijih dobitnika nagrade, članova Zajednice inovativnih nastavnica i nastavnika, te profesora s javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Prijatelj Nagrade za inovativne nastavnike je IMTEC D.O.O.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje