Otvorena preuređena dm prodavnica na Ilidži (Foto)

17.11.2022 15:36:18

Udruženju „Ruka podrške“ donacija u vrijednosti od 5.000 KM

Preuređena dm prodavnica na adresi Rustem-pašina 9, na Ilidži, danas je otvorila vrata svojim kupcima. U novom, osvježenom prodajnom prostoru posjetioci će još više uživati u kupovini omiljenih proizvoda iz bogatog dm asortimana koji uključuje ekološki prihvatljive proizvode i organsku hranu, proizvode za bebe i djecu, njegu tijela i prirodnu kozmetiku, proizvode iz beauty asortimana i domaćinstvo.

Popust od 15% na ukupnu kupovinu

Povodom ponovnog otvorenja prodavnice, dm je kupcima pripremio posebne pogodnosti i iznenađenja! Svi koji u toku današnjeg dana obave kupovinu, na poklon će dobiti dm ceker, a za kupovinu u vrijednosti od 30 KM ili više dm je pripremio mali znak pažnje. dm će kišobranom darovati i sve koje obave kupovinu u vrijednosti od 50 KM, a za kupovinu u vrijednosti od 70 KM, kupci će na poklon dobiti peškir. Do 19.11. dm svim kupcima poklanja i popust u iznosu od 15 % na ukupnu kupovinu.

Povodom otvorenja preuređene dm prodavnice, kao društveno odgovorna kompanija dm je i ovaj put podržao lokalnu zajednicu. Udruženju invalidnih i bolesnih osoba „Ruka podrške“, koje osobama s hroničnim bolestima, intelektualnim poteškoćama i osobama s autizmom još od 2017. godine pruža socijalnu zaštitu bez smještaja, dm je uručio donaciju u iznosu od 5.000 KM. Udruženje trenutno radi na izgradnji rehabilitacijske kuće u naselju Hadžići, a novac dobijen od dm-a će uložiti u aktuelne radove.

„Udruženje „Ruka podrške“ izgradilo je veliko povjerenje kod osoba s poteškoćama u razvoju te danas brojimo 200 članova. Kako bismo na adekvatan način odgovorili njihovim potrebama i pružili im što bolje usluge započeli smo izgradnju rehabilitacijske kuće u kojoj će naši članovi moći besplatno da koriste hiperbaričnu komoru, masaže, bazen, dok će djeci sa poteškoćama u razvoju bit će dostopan i park. Ideja je da budemo samoodrživi, tako da ćemo usluge naplaćivati osobama koje nisu članovi udruženja, a u centru će raditi i 53 naša radno sposobna člana. Kompanija dm je među prvima prepoznala značaj naše ideje, na čemu se iskreno zahvaljujemo, jer će donacija  pokriti dio troškova za izgradnju kuće“, poručio je Almir Išerić, predsjednik Udruženja „Ruka podrške“.

U ime dm-a, donaciju je uručila menadžerica područja Ruzmira Muratbegović koja je izrazila zadovoljstvo što dm kompanija svoje uspjehe dijeli sa lokalnom zajednicom.

„Veoma cijenimo napore udruženja „Ruka podrške“ da pomognu psihofizički razvoj osoba sa poteškoćama,  brinu se o njihovom zdravlju, ali im pružaju priliku da rade. Udruženje posluje na principu socijalnog poduzetništva, koje podržava načela socijalne, ekološke i ekonomske održivosti te dio ili cijelu dobit izdvaja za dobrobit zajednice, što su vrijednosti koje i dm njeguje. Širenje prodajne mreže i preuređivanje postojećih dm prodavnica uvijek su prilika da  se povežemo sa lokalnom zajednicom, ali je ujedno i prilika da se približimo našim kupcima i pružimo im što bolji ugođaj kupovine uz konstantno širenje asortimana uz UVIJEKPOVOLJNO cijene i brojne pogodnosti koje ostvaruju uz dm active beauty program lojalnosti i digitalnu karticu“, kazala je Muratbegović.

Nagradna igra

Povodom početka rada preuređene prodavnice dm je za sve kupce priredio i nagradnu igru koja će trajati do 24.11.2022. godine. Oni najsretniji će osvojiti jednu od tri vrijedne nagrade. Prva je Samsung sušilica sa toplotnom pumpom, druga nagrada je Mobitel Xiaomi Redmi 9c + dm poklon paket, dok je kao treću nagradu dm pripremio 10 dm poklon kartica u vrijednosti po 50 KM.

Radno vrijeme dm prodavnice na adresi Rustem-pašina 9 na Ilidži je od ponedjeljka do subote od 09:00 do 20:00 sati, dok su nedjelja i dani praznika neradni

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo